Næste udsendelse: 23:30 Verdens mindste travbane - 3. del (G)

TV i dag

  • 23:00Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Den russiske gravplads får ny låge med kendt motiv

En flok gamle smede har fået nye jern i ilden. De skal lave en ny låge med et gammelt og velkendt symbol til den russiske gravplads i Allinge.
Der bliver banket, slebet, svejset og drukket kaffe på livet løs i den gamle Skibs- og Havnesmedie på Rønne Havn. For en gruppe pensionerede smede og metalarbejdere har kastet sig ud i at lave, ikke et nyt jerntæppe, men ny jernlåge til den russiske gravplads i Allinge.

- Der har været en låge før, og den så blev stjålet her for et par år siden. Så vi håber, den her kan blive der. Vi vil sikre det på alle mulige måder, så den ikke bliver stjålet igen, siger Gunnar Jønson og små griner lidt.

Han er formand i Dansk Metals seniorklub på Bornholm. Her kan tidligere metalarbejdere mødes hver tirsdag til en kop kaffe - og øl hvis der fødselsdag, som Gunnar formulerer det.

Nu har de så påtaget sig opgaven at sørge for et præsentabelt indgangsparti til russerkirkegården.

Gravpladsen i Allinge kom til, efter man i Nordskoven ved Rønne fandt fire gravpladser med sovjetiske soldater i maj 1945. Sovjetunionen ønskede derefter en samlet gravplads tæt på Allinge Kirke - dog uden for den indviede jord - og det fik de.

Det er et sted, der tilsyneladende stadig betyder noget for nogle russere. Og derfor får lågen også opmærksomhed fra østfronten.

- Vi har så hørt fra menighedsrådsformanden, at der kommer to busser med folk fra Rusland for at overvære åbningen af den, fortæller Gunnar Jønson.

Derfor er både hammer og segl taget brug - eller i hvert fald hammer - for at banke lågen på plads og i form inden indvielsen den 8. maj.

Aktuelle programmer på Play