Næste udsendelse: 23:55 Kulturkalenderen (G)

TV i dag

  • 22:35FV19 - Valgdebat: Klog, grøn og sikker (G)
  • 23:55Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)
  • 00:35Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 1. del (G)
  • 02:10Møde i Region Hovedstaden d. 14. maj 2. del (G)
  • 03:05FV19 - Valgfolkemøde 2. del (G)Vær med, når vi tester politikere på deres ærlighed med det gode, gamle spil “Jeg Har Aldrig…”. Det er politikernes mulighed for at få nagende byrder væk fra skuldrene og gå til valget med ren, nyskuret og kridhvid samvittighed. Politikere: Alexander Grandt (Soc. dem), Joachim Hjorting (Kons) og Karsten Hønge (SF) Vært: Preben Dahl
  • 03:25FV19 - Valgdebat: Klog, grøn og sikker (G)
  • 04:59FV19 - Mød partiet Kristendemokraterne (G)

Folkemødet 2019 giver plads til Ungdomshøj igen

Igen i år vil Foreningen Folkemødet 2019 lave en plads de kalder Ungdomshøjen, som er en plads til de unge.
Ungdomshøjen giver plads til de unge stemmer på Folkemødet, og er tænkt til Efterskolerne, Friskolerne, Højskolerne og DUF. Det skal være et rum for unges udfoldelse og stemme på Folkemødet.

På Folkemødet 2019 vil man igen i år kunne finde Ungdomshøjen, som ligger centralt placeret, ikke langt fra Hovedscenen, i Danchells Anlæg.

Det er de unge selv der arrangerer, hvad der skal inspirerer andre unge. Det er efterskolerne, Friskolerne, Højskolerne og DUF der i samarbejde med Foreningen Folkemødet beslutter hvilke arrangementer der skal finde sted på Ungdomshøjen.

Ungdomshøjen skaber således et rum for alle de unge, der har noget på hjerte, og det er en gruppe mennesker som Jakob Clausager Jensen, der repræsenterer de fire organisationer, Efterskolerne, Friskolerne, Højskolerne og DUF mener, der skal være stor fokus på:

- Det er en kæmpestor gruppe i vores samfund, og det er interessant at få deres vinkel og synspunkter på tingene. Vi kan jo se, at unge mennesker i hele verden i den grad siger, at nu må der ske noget i forhold til klimaet, og at det ikke nytter noget, at vi kun taler om tingene.

Jakob Clausager Jensen, der repræsenterer de fire organisationer, Efterskolerne, Friskolerne, Højskolerne og DUF fortsætter:

- Vi ønsker at lave en scene, som er for unge og til unge. Det betyder ikke, at andre ikke må komme og lytte med, men scenen er udelukkende for de unge mennesker. Så det er et sted, hvor de skal have mulighed for at bruge deres stemme og øve sig i at sætte noget i gang.

Jakob Clausager, mener også at de unge skal høres:

- Det er den stemme, som skal høres, og som Ungdomshøjen kan give plads til. Det, synes jeg, er meget interessant, og jeg glæder mig meget til at se, hvordan de unge benytter den mulighed for at markere sig, slutter han.

Programmet for Ungdomshøjen er endnu ikke fastlagt, men scenen fungerer således, at hver af de fire organisationer får uddelt tidspunkter i programmet, som de kan udfylde, som de ønsker. Og her er det de unge, der styrer.

Der kommer således ikke til at stå en erfaren ordstyrer eller lignende på scenen, som man ser det mange andre steder. Det er den enkelte gruppe, som har det pågældende tidspunkt, der udelukkende styrer eventen.Aktuelle programmer på Play