Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Geder i folkeskoven

Der går økologiske geder og græsser på det areal i Vestermarie, som kommunen udpeger til folkeskov i forbindelse med Danmark Planter træer-projekt.
Hegnet er netop sat op, og den økologiske grøntsagsagsdyrker Fini Hjorts geder er gået i gang med at græsse. Han har nemlig forpagtet arealet af kommunen i en fem-årig periode.

Samtidig arbejder kommunen på at ændre lokalplanen for at stille den 1 hektar store græsmark i Vestermarie til rådighed for Danmark Planter Træer-projektet. En begivenhed TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening lancerede den 8. april for at sætte fokus på klimaet.

- Det er rigtigt, at arealet er forpagtet ud, men hvis vi vurderer, at det skal bruges til noget andet, så kan vi annullere aftalen med en passende erstatning til forpagter, siger Morten Bach Jørgensen, der er driftsansvarlig for de grønne områder i Bornholms Regionskommune.

På et borgermøde for en uge siden var der jubel og store forventninger til den kommende skov, der ifølge borgerforeningen skal være med til at "få Vestermarie på landkortet".

- Vi har så mange gode ideer til at gøre Vestermarie mere attraktiv, og folkeskoven er da en god anledning til at få gang i noget, vi har sammen i Vestermarie, siger Bente Johansen fra borgerforeningens bestyrelse lidt forundret i dag.

TV 2 laver den 30. maj en større landsindsamling til Danmark Planter Træer.

- Formålet med begivenheden er dels at skabe øget fokus på klimaudfordringerne, dels at understrege, at vi alle kan gøre en indsats i det nære og dels at slå fast, at det er vigtigt for mennesker at have skov og natur omkring sig, lyder det fra TV 2.

Aktuelle programmer på Play