Næste udsendelse: 23:30 Verdens mindste travbane - 3. del (G)

TV i dag

  • 23:00Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Der bliver færre og færre viber

Vibebestanden er i tilbagegang, men på Bornholm bliver der gjort en indsats for at hjælpe fuglen.
Thor Gunnar Kofoed er landmand, og på hans mark er der plads til både viber og afgrøder. Han mener nemlig, at fuglen er en naturglæde, der er værd at bevare.

Landbruget er ellers en trussel for viden, da marker udrydder vibens levesteder, som bruger vandhuller til at yngle og finde føde. Derfor har Thor Gunnar Kofoed valgt ikke at dræne sine marker.

I løbet af de sidste 40 år er tre ud af fire viber forsvundet fra Danmark. Derfor er Dansk Ornitolog Forening og Landbrug & Fødevarer gået sammen om en kampagne med navnet "Sammen om at hjælpe viben". Kampagnen har til formål at skabe bedre vilkår for viben på marken.

Det er dog ikke lige til at skabe levesteder til viben. Landmændene risikerer nemlig at miste deres EU-støtte, hvis de skaber for store naturområder på deres marker.

Det holder dog ikke Thor Gunnar Kofoed tilbage fra at fortsætte med at gøre noget godt for viberne på sin mark.

- Der skal så lidt til for, at de kan have det godt, og de gør det til en god oplevelse at gå herude på marken, fortæller Thor Gunnar Kofoed.

Vibebestanden i Danmark formodes nu at være på 20.000 par.

Aktuelle programmer på Play