Næste udsendelse: 23:30 Verdens mindste travbane - 3. del (G)

TV i dag

  • 23:00Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

F-16-fly er snart klar på vingerne igen

Forsvarets F-16-fly, der i sidste uge måtte nødlande i Bornholms lufthavn, har fået skiftet motor og forventes snart at kunne flyve tilbage til Jylland.
Det var i sandhed en lang fredag for en af Forsvarets jægerpiloter i sidste uge, da han måtte sikkerhedslande et F-16-fly i Bornholms Lufthavn. I videoen ses flyet kort tid efter, det er landet.

Årsagen til sikkerhedslandingen var fjerkræ. Piloten, der var på en træningsflyvning, ramte nemlig en fugl over Bornholm. Herefter oplevede han problemer med motoren og valgte at sikkerhedslande her på øen for en god ordens skyld.

- Jeg ved ikke, hvor meget piloten har mærket, men det har været nok til at han ønskede at lande, fortæller Jan Havn, der er leder af det team, som lige nu arbejder på at undersøge og reparere jægerflyet.

Og piloten gjorde klogt i at lande. Motoren havde ganske rigtigt taget skade af fuglen.

- Det viste sig at være en fugl, der var problemet, og nu har vi pillet en motor ud. Så lige nu er vi i gang med at sætte en ny motor i. Det skulle vi gerne være færdige med i dag, fortæller Jan Havn.

Når den nye motor er på plads, vil F-16-flyet blive testet senere i dag for at sikre, den fungerer, som den skal.

- Testen er altafgørende for, om den er klar til at flyve i morgen. Hvis ikke den er i orden, så letter flyveren ikke, siger Jan Havn, der dog virker rimelig fortrøstningsfuld.

Der er nemlig allerede blevet tilkaldt en pilot, som kan flyve kampflyet hjem til Flyvestation Skrydstrup, hvor det hører til.

Hjælp fra Almegårds Kaserne
Da holdet, som står for at skifte kampflyverens motor, ankom til Bornholm, så viste der sig, at være lidt udfordringer med løftegrejet.

- Det passede ikke lige med løftegrejet, så vi fik hjælp fra Almegårds Kaserne. Det var super, de kunne træde til, fortæller Jan Havn.

Se herunder billederne fra reparationen af F-16-flyet og ødelæggelserne fra den fugl, der ramte flyet:

Aktuelle programmer på Play