Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

TMB19: Laksens lange rejse

Man skal ikke fejlagtigt tro, at de laks, der bliver fanget i Trolling Master Bornholm, er opvokset omkring Bornholm. Faktisk kommer de langvejs fra.
Den laks, der bliver fanget i Trolling Master Bornholm, hører faktisk ikke til i farvandet omkring Bornholm. Den er kun på visit.

Lakse-larverne udklækkes nemlig primært i elvene Kalix og Torne i bunden af Den Botniske Bugt. Bugten ligger i den nordlige del af Østersøen mellem Sverige og Finland.

Når laksen er vokset til i størrelse, svømmer den ud på en lang rejse sydover og forbi Bornholm. Her er der nemlig masser af føde at finde.

Det er, når laksen er på vej hjem igen for at gyde, at den passerer Bornholm i store mængder - og det tidspunkt er altså lige nu. Sjovt nok i præcis samme periode som Trolling Master Bornholm.

Fun fact:
Der er set eksempler på laks, der var i stand til at finde tilbage til den helt præcise lokalitet i vandløbet, hvor de voksede op - selv efter flere år i havet.

Aktuelle programmer på Play