Næste udsendelse: 23:50 Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)

TV i dag

 • 23:20Mig & Harley (3:8) (G)For bikerne er køresæsonen ved at nærme sig en afslutning og så nu kører de til alle de arrangementer de kan komme til. Et af dem er sæsonafslutningen hos Caps med fadøl, rockmusik og en masse ny harleyer. Og så er det tid til den årlige ”løvfaldstur” på de fedtede småveje som er fulde af udfordringer. En tur som afsluttes med den årlige kilometerkonkurrence i klubben, hvor Jens er en af favoritterne Produceret 2018.
 • 23:50Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
 • 00:50Mellem os (G)Musikproducer James Thomas skal være med i juryen til det danske Melodi Grand Prix i 2020. Og Kim Bjelstrand har modtaget Danmarsk Idrætsforbunds æresdiplom. Mød dem begge i Mellem Os i aften.
 • 01:15Helt ærligt - Hvor hurtigt kører vi? (6) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 01:35Krimimessen: Hans Jacob Helms (G)Hans Jacob Helms' seneste bog "De dødes Fjord" har fået fremragende anmeldelser og er solgt til filmatisering. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 hos vært Søren Vesterby fra TV SYD.
 • 02:00Bornholm knokler - Gedebonde (G)Lykkelunds Gedemejeri starter tidligt. Næsten for tidligt, vil nogen sige. Vi er taget på landet for at prøve, hvordan livet som gedebonde er, når man også selv laver ost.
 • 02:30Mens du sover (5:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Erling Jepsen (G)Forfatter Erling Jepsen fortæller om sin bog "Hjertets dannelse".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Varde, Herlufholm, Aars, Herning, Aabybro og Bagenkop.
 • 04:00Vild Med Dyr - Elektrisk ål (G)I VIld Med Dyr skal Anna Louise Tranæs Didriksen fodre den elektriske ål i Kattegatcentret, og der er kun en fornuftig måde at gøre det på - med stor forsigtighed.
 • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej - motorbøvl i Muleby (5:12) (G)I Ole Bramsgaards eget værksted i Muleby har han renoveret motoren til den gamle Ford Taunus 17M Deluxe. Nu skal den samles, og det er ikke så nemt, som man skulle tro. Heldigvis har han god hjælp, men mod mangelfulde leverancer kæmper selv guderne forgæves.

Haslefisker: Sælregulering istedet for fiskeforbud

Haslefisker Bo Johansen mener, at fiskeriministeren burde regulere sælbestanden i Østersøen i stedet for at forbyde torskefiskeriet.
Fiskeskipper Bo Johansen fra Hasle mener, at fiskeriministerens udspil om et stop for torskefiskeri i den østlige del af Østersøen rammer forkert.

- Jeg synes, det er noget vrøvl. Man skal tage problemet, hvor det er. Og det er simpelthen at få sælen væk, siger Bo Johansen.

For fire år siden flyttede Bo Johansen sin kutter R32 Ninni fra Nexø til Hasle Havn, fordi sælerne havde ødelagt fiskeriet i den østlige del af Østersøen. Både fordi sælerne spiser fangsten, og fordi de inficerer torsken med en ormeparasit, som udmagrer fisken og ødelægger dens kød.

Fiskerminister Eva Kjer Hansen arbejder da også på en regulering af sælbestanden, men oplyser, at det er ikke en beslutning, som bare kan tages i Folketinget.

- Jeg arbejder hårdnakket på, at vi kan komme til at regulere sælerne. Jeg har taget en række initiativer til at samle mine kollegaer fra landene rundt omkring Østersøen. Jeg håber, det vil udmønte sig i en henvendelse til EU-kommissionen, hvor vi i fælleskab beder om, at vi kan regulere sælbestanden, siger fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V).

Ifølge fiskeriministeren skal det stadig være tilladt for fiskerne at have bifangst af torsk i forbindelse med andet fiskeri.

Aktuelle programmer på Play