Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Naturvejledere fra hele landet samles på Bornholm

En tredjedel af alle naturvejledere i Danmark er samlet på Bornholms Højskole fra onsdag til fredag. Her skal de lære om FN's 17 verdensmål.
140 naturvejledere fra hele Danmark tjekkede onsdag ind på Bornholms Højskole. Her bruger de tre dage på deres årlige konference, som i år bliver holdt på Bornholm. Temaet i år er FN's 17 verdensmål, og hvordan naturvejlederne skal formidle dem.

- Mange af os rundt i landet sidder steder, hvor det forventes, at det er os, der kan gå ud og formidle det til alle vores brugergrupper - børnehavebørn, skolebørn, voksne og pensionister. Og når det forventes af os, så må vi jo kende målene og arbejde med nogle metoder på, hvordan vi konkretiserer det, siger René Larsen, der er ledende naturvejleder hos NaturBornholm.

På konference har naturvejlederne kunne komme til foredrag med tidligere folketingsmedlem og nuværende præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, og Danmarks generalsekretær i UNESCO, Anna Enemark. Derudover har de haft forskellige workshops, hvor de blandt andet har skulle finde ud af, hvordan de omdanner viden om klima og miljø til formidling, som alle kan forstå.

Ifølge formanden for Naturvejlederforeningen, Jakob Walløe Hansen, er årets tema vigtigt for naturvejlederne og deres arbejde:

- Verdensmålene er nogle vigtige størrelser, men det er i bund og grund også vores levebrød. Fordi hvis vi ikke kan finde ud af at løfte bevarelsen af den natur, vi arbejder i til dagligt, så har vi jo ikke noget at gøre bagefter.

Og han er sikker på, at netop naturvejledernes viden om naturen gør, at de kan være med til at gøre en forskel, når det gælder FN's 17 verdensmål:

- Jeg ser bestemt, at Naturvejlederforeningen kan være med til at bidrage til verdensmålsindfrielsen, siger Jakob Walløe Hansen.

Aktuelle programmer på Play