Næste udsendelse: 23:30 Verdens mindste travbane - 3. del (G)

TV i dag

  • 23:00Nationalpark Thy (31:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 23:30Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 00:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 00:3519.30Nyheder (G)
  • 00:50Næste uges tv (G)
  • 00:55Wonderfestiwall - De bedste øjeblikke (G)
  • 01:25Travløb i Almindingen - Bornholmsmesterskabet (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 04:25Verdens mindste travbane - 3. del (G)I dette afsnit er der for alvor kommet gang i travbanen. Solen skinner og sæsonen er på sit absolutte højdepunkt. Der er travlt i køkkenet hos Torben og Gilbert - Og ligeså hos Onsdagsklubbens grå medlemmer. Sommer og sol er nemlig lig med turister. Og for nogen er det en tradition at slå et smut forbi den ovale bane i Almindingen.
  • 05:00Stafetten - Jesper Mejlvang (G)Jesper Mejlvang er musiker, komponist og arrangør. Han har spillet med en lang række af de største musikere og pop- og rockorkestre i Danmark. Jesper Mejlvang har i mange år boet på Bornholm, hvor han har sit eget studie. Man kan høre ham hver søndag i Nexø Kirke, hvor han er organist.

Kommunen træder på den økonomiske bremse

Regionskommunen har sat en stopper for en række nyansættelser og byggeprojekter. Det sker af frygt for at skulle betale 70 millioner kroner til udligningsordningen.
Bornholms Regionskommune har indført et anlægsstop og et kvalificeret ansættelsesstop.

Årsagen er den usikre økonomiske situation, som kommunen står i som følge af udligningsordningen, der kan betyde, at kommunen mister 70 millioner kroner.

- Det har ikke noget at gøre med en generel dårlig økonomi. Havde du spurgt mig for halvanden måned siden, havde jeg troet, vi skulle spare omkring 30-40 millioner kroner. Og så kom det her slag fra udligningen, der er på omkring 70 millioner. Og der er en verden til forskel på at skulle spare 30-40 millioner og 110. Og hvis det er den opgave, vi skal løfte, så bliver vi nødt til lige at træde lidt på bremsen, siger borgmester Winni Grosbøll (S).

Anlægsstoppet gælder ikke de byggeprojekter, hvor der allerede er skrevet under på en kontrakt, eller projekter vedrørende trafiksikkerhed ved folkeskolerne.

Ligeledes gælder det kvalificerede ansættelsesstop ikke ældrepleje og daginstitutioner. Derudover vil kommunen vurderer fra job til job, om der skal ansættes en ny person i en ledig stilling, eller om jobbet kan undværes i en periode.

Anlægsstoppet og det kvalificerede ansættelsesstop vil i hvert fald vare til udgangen af sommerferien.

- Normalt ville kommunerne have en økonomiaftale lige om lidt, men vi går jo og venter på, at der kommer et folketingsvalg, og så skal der dannes en regering, og først derefter sætter de sig formentlig ned sammen med Kommunernes Landsforening og forhandler vores økonomi, siger Winni Grosbøll og fortsætter:

- Derudover har vi en tæt dialog med indenrigsministeriet om de 70 millioner kroner, og der ved vi først, om der bliver rettet ind til juli.

Aktuelle programmer på Play