Næste udsendelse: 19:00 Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)

TV i dag

  • 18:30Økolandsbyen i Almindingen - 2. del (G)Det er blevet midsommer, og vi skal se, hvad der er sket siden sidste besøg i Økolandsbyen i Almindingen. Nu er der blandt andet lavet muldtoiletter, udekøkken og sommerboliger. Men det meste af energien går med at få fælleskabet til at fungere.
  • 19:00Årstidens Spisekammer - Kartoffelmad fortolket som salat (G)Mette Løvbom fra Jordrup, også kendt under navnet Salat Tøsen, inviterer os med på en forunderlig rejse i sit kulinariske salat-univers og giver inspiration til salater med årstidens grøntsager.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:49Vejret i morgen (G)
  • 19:50EKKO Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 20:35Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
  • 21:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10ÆGTE | ØFØDT (G)
  • 22:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 23:00Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
  • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
  • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
  • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
  • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
  • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
  • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
  • 04:00Mellem os (G)
  • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
  • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Fødevareklynge var på Lolland

En flok bornholmske fødevareproducenter har været til Madens Folkemøde på Lolland.
I forrige uge tog en række producenter og aktører fra Bornholms fødevareklynge på tur til Lolland, blandt andet for at deltage i Madens Folkemøde på Engestofte Gods. Men turen
gik også forbi Frederiksdal Kirsebærvin og Fejø, som er kendt for deres frugtproduktion, oplyser Bornholms Landbrug og Fødevarer.

Brith og Henrik Messerschmidt fra Krogsholm Frugt deltog i turen og oplevede værdien af netværksture.

- Dejligt at få inspiration til udvikling. Men også turde at være tro mod ens eget koncept, fokusere på kerneforretningen og på egne evner, siger Brith Messerschmidt.

Mødet med Frederiksdal Kirsebærvin gjorde også et stort indtryk. Der dyrkes 40 ha med Kirksebær, som udgør 50 procent af godsets omsætning, men kun 10 procent af det samlede areal. Produktionen af vin tog først for alvor fart i 2006, hvor den tidligere kostald blev ombygget.

- Det kræver stort mod at gå nye veje eller turde fyre sig selv og finde stærke samarbejdspartnere, der kan bidrage til at udvikle en virksomhed. Men Frederiksdal Kirsebærvin er et godt eksempel på hvordan det kan gøres, siger Henrik Messerschmidt.

Bornholms fødevareklynge er forankret i Bornholms Landbrug og Fødevarer, i et partnerskab mellem Gourmet Bornholm og BRK og er støttet af midler fra EU-regionalfond samt Bornholms Vækstforum.

Aktuelle programmer på Play