Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:35Hansen på Svaneke Torv (G)Hansen på Svaneke Torv.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 00:45Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 01:15Nattv: Premier Is (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Premier Is.
 • 02:15Nationalpark Thy (20:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Bogense, Sønderborg, Holbæk, Hobro, Herning, Maribo og Hindsholm.
 • 04:00Mellem os (G)Nyt år og nye tider. Hotel Abildgård skal have nye ejere til oktober, og det bliver den kun 24-årige Jannik Stender. Også Dagligbrugsen i Østerlars skal have ny uddeler. Det erfarne herre Jørn Ole Pedersen overtager brugsen om nogle uger. Han har været i detailbranchen siden han var 15 år, så det bliver ikke en helt ny verden for ham.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise vækker bæverne i AQUA af deres søvn. De nat-aktive dyr bruger nemlig dagen til at sove i . Vi skal se på deres dejlige pels og specielle hale, og så skal vi fælde et træ som bæverne kan bruge til deres dæmning.
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

Vindmøller på dagsordenen

På mandag er der møde i Klima- og Bæredygtighedsudvalget, og her skal man blandt andet diskutere bornholmernes holdning til landvindmøller og grøn omstilling
Klima- og Bæredygtighedsudvalget satte i slutningen af januar en samfundsdebat i gang om Bornholms mål om CO2-neutral el-produktion i 2025. Det er så meningen, at samfundsdebatten skal munde ud i, at kommunalbestyrelsen i juni måned træffer beslutning om, hvorvidt målet om CO2-neutral lokal el-produktion på Bornholm i 2025 skal fastholdes.

I den forbindelse gennemførte kommunen en spørgeskemaundersøgelse om bornholmernes holdning til emnet. Her svarede et flertal af bornholmerne, at de synes det er en god eller meget god idé, at udbygge forsyningen af vedvarende energi med vindmøller på land, på Bornholm.

I slutningen af marts blev der også afviklet et borgermøde på Campus Bornholm, hvor flere end 200 personer deltog. Det møde blev transmitteret direkte her på TV 2/Bornholm. Mange borgere og organisationer har løbende deltaget i debatten og budt ind med holdninger og viden på diverse medier og til borgermødet.

På mandagens møde skal Klima- og Bæredygtighedsudvalget blandt andet indstille om der skal igangsættes en kommuneplanproces for nye vindmølleområder. En beslutning der dog først skal runde Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget før der kan træffes en beslutning i kommunalbestyrelsen.

Aktuelle programmer på Play