Næste udsendelse: 23:10 Vild Med Dyr (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 23:10Vild Med Dyr (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 23:35Hansen på Svaneke Torv (G)Hansen på Svaneke Torv.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 00:45Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 01:15Nattv: Premier Is (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Premier Is.
 • 02:15Nationalpark Thy (20:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Bogense, Sønderborg, Holbæk, Hobro, Herning, Maribo og Hindsholm.
 • 04:00Mellem os (G)Nyt år og nye tider. Hotel Abildgård skal have nye ejere til oktober, og det bliver den kun 24-årige Jannik Stender. Også Dagligbrugsen i Østerlars skal have ny uddeler. Det erfarne herre Jørn Ole Pedersen overtager brugsen om nogle uger. Han har været i detailbranchen siden han var 15 år, så det bliver ikke en helt ny verden for ham.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise vækker bæverne i AQUA af deres søvn. De nat-aktive dyr bruger nemlig dagen til at sove i . Vi skal se på deres dejlige pels og specielle hale, og så skal vi fælde et træ som bæverne kan bruge til deres dæmning.
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

FV19: Befolkningen skal hjælpe landbruget

Det er ikke landmænds opgave alene, at nedbringe CO2-udledningen i landbruget. Det mener unge landmænd, der efterspørger hjælp fra befolkningen og politikerne.
Unge landmænd vil gerne være mere klimavenlige end de er i forvejen. Men de kan ikke stå alene med investering og implementering af teknologi, der sørger for mindre CO2-udledning.

Sådan lyder det fra tre unge landmænd, der her til formiddag stillede op til en snak om klima, udlændinge og politik i forbindelse med valget.

Hver lørdag frem til 5. juni er TV 2/Bornholm ude hos unge vælgere. Og i dag var det altså de unge landmænd, Thorbjørn Westh Koefoed, Christian Koefoed og Kristian Koefoed, der fik ordet.

De unge landmænd ærgrer sig over den megen negative fokus, der er på landbruget, som den store synder i CO2-regnskabet - og det manglende kendskab til, hvordan og hvor meget landbruget gør for at blive mere klimavenlige.

Hvis det stod til de unge landmænd, så skulle politikere i stedet fokusere på, at landbruget er et erhverv, der skaber vækst - især i udkantsdanmark. Og hvordan markerne og dyrkningen skal ses som dansk guldgrube med høj effektivitet og lav CO2-udledning sammenlignet med andre steder i verden, ifølge Thorbjørn Westh Koefoed.

Hør mere i videoen her på siden. Eller se hele udsendelsen i linket.

Aktuelle programmer på Play