Næste udsendelse: 23:35 Hansen på Svaneke Torv (G)

TV i dag

 • 23:10Vild Med Dyr (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 23:35Hansen på Svaneke Torv (G)Hansen på Svaneke Torv.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 00:45Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 01:15Nattv: Premier Is (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Premier Is.
 • 02:15Nationalpark Thy (20:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Bogense, Sønderborg, Holbæk, Hobro, Herning, Maribo og Hindsholm.
 • 04:00Mellem os (G)Nyt år og nye tider. Hotel Abildgård skal have nye ejere til oktober, og det bliver den kun 24-årige Jannik Stender. Også Dagligbrugsen i Østerlars skal have ny uddeler. Det erfarne herre Jørn Ole Pedersen overtager brugsen om nogle uger. Han har været i detailbranchen siden han var 15 år, så det bliver ikke en helt ny verden for ham.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise vækker bæverne i AQUA af deres søvn. De nat-aktive dyr bruger nemlig dagen til at sove i . Vi skal se på deres dejlige pels og specielle hale, og så skal vi fælde et træ som bæverne kan bruge til deres dæmning.
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

Pakket container skal skabe job i Mali

Cykler, værktøj og jernplove er nogle af de ting, som i dag er blevet pakket i en container. Den skal inden længe ud på en længere rejse fra Aarsdale til Mali.
Aarsdale Borgerforening og bestyrelsesformanden for organisationen International Kontakt, Anette Sonne, har brugt formiddagen på at pakke en container med en masse forskellige ting, som i slutningen af ugen skal på en længere rejse med start i Københavns Havn og slutdestination i Mali.

I containeren er der blandt andet cykler doneret af Boss Cykler og private bornholmere, værktøj og en cykelanhænger, der er fremstillet af to mænd fra Aarsdale. Desuden er der materialer til at lave flere cykelanhængere. Containerens indhold skal skabe et cykelværksted i en landsby i Mali, hvor unge mænd kan få arbejde.

- Ved at skabe arbejdspladser lokalt, hvor unge mænd kan få arbejde, og hvor de kan få en uddannelse, så bliver man på stedet og udvikler området, siger Anette Sonne.

Lars Legaard er maskiningeniør og en af mændene bag den specielle cykelanhænger:

- Den ser rigtig morsom ud, men udover at den kan bruges som cykelanhænger, så kan man også bruge den som en lille trækvogn, siger Lars Legaard.

Både beboerne i Aarsdale og Mali arbejde for at virkeliggøre FN's 8. verdensmål, som handler om at skabe anstændige jobs og bæredygtig økonomisk vækst.

Det er den femte container, der bliver sendt til Mali med cykler og materialer til at skabe et cykelværksted.

Aktuelle programmer på Play