Næste udsendelse: 08:45 Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)

TV i dag

  • 08:15Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 08:45Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
  • 09:20Drømmejobbet - Teknisk isolatør (G)Teknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
  • 09:50Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
  • 10:20Rejsen til Sagalandet 5:17 (G) TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 12:15Bedemændene (2:11) (G)Evald Madsen bliver stærkt udfordret på sin retningssans, da han skal finde et gravsted i Fovrfeld Gravlund. Claus rykker ud til en hastesag med et hjemmedødsfald i Billund. En opgave, hvor det bliver nødvendigt at tilkalde Evald som hjælp.
  • 12:30Mellem os fra mandag (G)Mellem Os handler om at hjælpe . Både om hvordan Børnenes julehjælp-Bornholm og Frelsens Hær organiserer et stigende behov for julehjælp, men også hvordan organisationen TUBA hjælper børn af stof-og alholmisbrugere med rådgivning og terapi.
  • 13:00Mellem os fra tirsdag (G)Vi har to forfattere i studiet: Alena Wils og Mille Riis Sommer.
  • 13:25Mellem os fra onsdag (G)Hvad sker der når livet måske uventet og smertefyldt går ind i sin sidste fase? Sygeplejerske Jessica Meinertz arbejder til dagligt med mennesker der ved de snart skal dø, og hjælper både patienter og pårørende med at håndtere den sidste tid. Se med i Mellem Os.
  • 13:50Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)Michael Stolze viser os vejen ad dramatiske skrænter ved Bobbe Å, hvor den sjældne bregne, Rundfinnet radeløv, gror. I åen finder han også vandmyrelarve.
  • 13:58Vejret i aften
  • 14:00Rejsen til Sagalandet 5:17 (G) TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
  • 14:05Stafetten - Princie Falk Lindahl (G)Princie Falk Lindahl er født og opvokset i Helsingør. Hun blev vild med Bornholm på en cykelferie, og hun bor nu syd for Almindingen på et landsted med mand og barn. Princie Falk Lindahl er deltids folkeskolelærer og arbejder på at blive selvforsynende med mad.
  • 14:35Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 15:20Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 15:50Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
  • 16:20Fermenteringsunivers i Nexø (G)Fordøjelsesproblemer hos en del af befolkningen var årsagen til at Malene Rossil kom i gang som iværksætter for to år siden. Med sin naturmedicinske baggrund gik hun i gang med at fermentere drikkevarer og derefter grøntsager, med lidenskab for de nordiske råvarer.
  • 16:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05EKKO (G)Naturprogrammet EKKO er på udkig efter den farvestrålende eksotiske isfugl ved Nexø, fanger krabber i Rønne Havn og undres over en sen optræden af drone svirrefluen.
  • 17:50Rejsen til Sagalandet 5:17 (G) TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 18:30Drømmejobbet - Teknisk isolatør (G)Teknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
  • 19:00Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 20:30Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 21:30Arkitektur'en - om renoveringDette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 22:0019.30Nyheder (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 23:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
  • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
  • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
  • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
  • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

FV19: Flere partier klar til at lempe afgifter

Der skal skrues ned for afgifterne, hvis det står til Bornholms Landbrug og Fødevarer. Flere partier er klar til at imødekomme, lyder det i aftenens debat.
Hvis formanden for Bornholms Landbrug og Fødevarer, Lars-Ole Hjort-Larsen, helt selv kunne få lov at sætte dagsordenen for det kommende folketing, står én ting klart.

- Så skulle det være de bedst mulige vilkår for erhvervslivet. Det skulle være sådan, at hver gang politikerne så på en lov, at de så tænkte, er det her en fordel for landbruget og øvrige erhverv, så skulle de sige ja til det, siger han.

Det vil helt konkret betyde én ting:

- Jeg ser gerne, at man skruer ned for afgifterne. Vi vil gerne betale skat, men jeg synes, vi skal vente, til vi har produceret vores varer, og de ér solgt. Så bliver der forhåbentlig et overskud, og det kan vi så betale skat af. Det med at lægge afgifter ind i løbet af en produktion, det er ikke en fordel for os, siger han.

Det vil ifølge formanden betyde flere penge til ny teknologi, bedre virksomheder, bedre forhold for medarbejderne og flere arbejdspladser - en ren win-win, lyder det.

Og det møder opbakning fra Nye Borgerlige.

- Hvis vi begynder at brandbeskatte og lægge flere afgifter på landbruget, så er jeg bange for, at vi så kommer til at flytte landbrugsproduktionen ud af Danmark til andre lande, hvor de sviner betydeligt mere, vi taber arbejdspladser, og vi udsulter vores landbrug. Så det er ikke en vej, vi skal, siger Nye Borgerlige.

Også Dansk Folkeparti vil være villig til at se på en ændring i afgiftssysstemet:

- Hvis det er det, der skal til for at vi kan få en omstilling i landbruget, der kan præge det i en mere bæredygtig retning, så vil vi meget gerne være med til at se på det, siger Jess Christian Persson.

Hos Enhedslisten er man lidt mere begejstret for afgifter end den borgerlige blok.

- Hvis vi har den tilgang til afgifter, at det er noget skrammel, så er det en stor del af statens budget, der ryger. Så grundlæggende må vi sige, at afgifter er okay, men selvfølgelig skal vi kigge på, at de er fornuftige, siger Morten Riis fra Enhedslisten.

Hos partiet Klaus Riskjær Pedersen er man klar på at kigge på en lempelse af afgifterne i landbruget, men det skal være en lempelse af afgifter, der taler til klimaets fordel.

- Det skal bare være de rigtige afgifter. Det skal være dem, der ligger til hindring for den grønne omstilling. Lad os gå ind og kigge på, hvilke afgifter, der ligger til hindring for den grønne omstilling og så få fjernet dem som det første, lyder det fra Brian Brandt.

Aktuelle programmer på Play