Næste udsendelse: 23:10 Vild Med Dyr (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 23:10Vild Med Dyr (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 23:35Hansen på Svaneke Torv (G)Hansen på Svaneke Torv.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 00:45Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 01:15Nattv: Premier Is (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Premier Is.
 • 02:15Nationalpark Thy (20:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Bogense, Sønderborg, Holbæk, Hobro, Herning, Maribo og Hindsholm.
 • 04:00Mellem os (G)Nyt år og nye tider. Hotel Abildgård skal have nye ejere til oktober, og det bliver den kun 24-årige Jannik Stender. Også Dagligbrugsen i Østerlars skal have ny uddeler. Det erfarne herre Jørn Ole Pedersen overtager brugsen om nogle uger. Han har været i detailbranchen siden han var 15 år, så det bliver ikke en helt ny verden for ham.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise vækker bæverne i AQUA af deres søvn. De nat-aktive dyr bruger nemlig dagen til at sove i . Vi skal se på deres dejlige pels og specielle hale, og så skal vi fælde et træ som bæverne kan bruge til deres dæmning.
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

Bornholm rundt med diagnose

Elever fra Behandlingsskolen, Fyrtårnet er kommet på prøve på Bornholm. Både fysisk og psykisk.
- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det ikke er hårdt, siger 14-årige Tristan Baustier.

De seneste to dage har han og sine klassekammerater gået henholdsvis 35 og 20 kilometer langs den Bornholmske kyst. I morgen, torsdag, har de gået hele øen rundt.

Det er dog ikke kun tunge ben, der er en prøvelse for eleverne. De har alle psykiske diagnoser - for størstedelen autisme. De kommer fra Behandlingsskolen Fyrtårnet i Vanløse.

- Det kan være ekstremt grænseoverskridende at være sammen med de samme mennesker så lang tid af gangen. De er væk fra deres computere og telefoner. Det kan også være meget lærerigt, hvis de kommer ud over de grænser, fortæller Kristian Lindegaard, der er lærer på skolen.

Eleverne går også til udfordringen med oprejst pande. Tristan Baustier mener, at han allerede kan mærke effekten af samværet og den bornholmske natur.

- Det er frirum. Man skal ikke tænke så meget over tingene, som man skal i hverdagen. Så det er rigtig dejligt at komme lidt væk fra det hele, siger han.

- Jeg tror, jeg er mere frisk, når vi kommer hjem. Så er der tømt ud af de tanker, der nok fylder.

Aktuelle programmer på Play