Næste udsendelse: 23:10 Vild Med Dyr (G)

TV i dag

 • 22:40Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 23:10Vild Med Dyr (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 23:35Hansen på Svaneke Torv (G)Hansen på Svaneke Torv.
 • 00:0522Nyheder (G)
 • 00:15Fra køkken til kineserier (G)Christiane Larsen har fået succes med at producere økologisk modellervoks. Ailefo er gået fra at være et køkkenprojekt til en virksomhed med egne lokaler, ansatte og en specialbygget æltemaskine fra Kina.
 • 00:45Mellem os (G)Bornholms Sommerrevy kigger forbi Mellem Os. Mød de tre skuespillere Joakim Tranberg, Søren Hauch-Fausbøll og Gunvor Reynberg, samt kapelmester Alice Carreri.
 • 01:15Nattv: Premier Is (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Premier Is.
 • 02:15Nationalpark Thy (20:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:45Månedens foredrag: Hammershus og Lilleborg (G)Hver måned sender vi et spændende foredrag. Denne gang med titlen " Hammershus og Lilleborg". Arkæolog Michael Thorsen, fra Bornholms Museum, beretter om udgravninger, fund og nyeste viden om de to borge.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Struer, Bogense, Sønderborg, Holbæk, Hobro, Herning, Maribo og Hindsholm.
 • 04:00Mellem os (G)Nyt år og nye tider. Hotel Abildgård skal have nye ejere til oktober, og det bliver den kun 24-årige Jannik Stender. Også Dagligbrugsen i Østerlars skal have ny uddeler. Det erfarne herre Jørn Ole Pedersen overtager brugsen om nogle uger. Han har været i detailbranchen siden han var 15 år, så det bliver ikke en helt ny verden for ham.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Anna Louise vækker bæverne i AQUA af deres søvn. De nat-aktive dyr bruger nemlig dagen til at sove i . Vi skal se på deres dejlige pels og specielle hale, og så skal vi fælde et træ som bæverne kan bruge til deres dæmning.
 • 05:00Stafetten - Kirsten Lillelund (G)Kirsten Lillelund har Galleri Klejn i Alline. Hun har boet på Bornholm siden 2005. Kirsten Lillelund er mest kendt for sine små, finurlige lerfigurer.

Folketingskandidat står ved kontroversiel ytring

Danmark er i borgerkrig og Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt er en tåbe. Sådan lyder det på Facebook fra Nye Borgerliges folketingskandidat Philip Brandt.
Freden er forbi og borgerkrigen er begyndt. Det mener Philip Brandt, der er folketingskandidat for Nye Borgerlige på Bornholm i hvert fald. Hans kontroversielle udmelding har den seneste uge været centrum i artikler publiceret på Researchkollektivet Redox's Facebookside.

"Allahu akbar, motherfucker! Borgerkrigen er startet for længst. De fleste er bare for naive eller ligeglade til at indse det." Sådan skrev den bornholmske folketingskandidat Philip Brandt blandt andet på sin facebookprofil i 2017. Og det står han stadig ved i dag.

- Der er skyderier, folk bliver dræbt, og der bliver fundet granater rundt omkring. Det her det er borgerkrig. Det er ikke en krig vi har erklæret, men det er en krig som er uerklæret af nogen grupperinger som vokser i styrke, siger Philip Brandt.

Det er det venstreorienterede medie Redox der har fundet de gamle facebookopslag frem. Og udover Borgerkrigen kritiserer Philip Brandt også i et facebookopslag Politiforbundets formand, og kalder ham for en tåbe uden realitetssans. Det gør politikeren på baggrund af formandens udmelding om ikke at indsætte forsvaret til at assistere med politiarbejde i fredstid. Formanden giver dog ikke meget for Philip Brandts kritik.

- Jeg er løbende i kontakt med medlemmer, og er rundt i landet hele tiden. Så derfor vil jeg nærmere sige, at det er ham der er lidt længere væk fra den virkelighed, som jeg efter mere end 30 år i politiet bilder mig ind, at jeg har en vis fornemmelse af, siger Politiforbundets formand Claus Oxfeldt.

Og selvom krigen endnu ikke er nået til Bornholm i følge Philip Brandt, så skal man alligevel være på vagt.

- Det er på tide at man vågner op her også. De bornholmske borgere der siger; det rager ikke os, de har måske børn eller børnebørn der skal til København og studere, og det bliver også deres virkelighed, det bliver en del af om lidt, siger Philip Brandt.

Aktuelle programmer på Play