Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:44Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 00:0019.30Nyheder og sport (G)
  • 00:10Folkemødet - live rundtur med Sofie Andersen (G)
  • 02:40Folkemødet - Folkemødet - Lørdag aften (G)
  • 04:30Folkemødet - Bornholm i EU (G)Debat om, hvor og hvordan Bornholm kan gøre mere brug af EU, og hvilke muligheder der er?
  • 04:31Folkemødet - Ikke i min baghave! (G)Debat om, hvem der skal have generne, når politikerne gerne vil skaffe mere bæredygtig energi såsom landvindmøller og solcelleanlæg.
  • 05:00Folkemødet - Hvor er folket? (G)Debat om, hvorvidt Folkemødet bevæger sig væk fra folket, men også væk fra græsrodsbevægelser og bliver mere elitært.

Affaldsindsamling: Mindre skrald i Svaneke

I dag har borgere i Svaneke samlet affald op langs byens kyst. En tilbagevendende begivenhed, men i år er der fundet langt mindre skrald end tidligere år.
Claus Carlsen er en af dem der bruger sin søndag på at samle affald langs kysten i Svaneke. Han samler blandt andet plastik, pap, metal og flamingo ind i løbet af dagen. Der går dog langt i mellem at han finder noget.

- Jeg synes, der er mindre faktisk. Det jeg synes er godt, det er, at der er mindre skrald at finde i den tang, der er skyllet op på land. Det giver en forhåbning om, at Østersøen er blevet lidt renere end tidligere, siger Claus Carlsen.

Affaldsindsamlingen søndag var arrangeret i fællesskab af foreningerne i Svaneke og Danmarks Naturfredningsforening Bornholm. Og i Danmarks Naturfredningsforening Bornholm mener man også at indsamlingen er gået lidt anderledes i år.

- Vi har aldrig samlet så lidt affald ind, så det har altså været en meget positiv oplevelse, siger sekretær i Danmarks Naturfredningsforening Bornholm Bjarne Biggas.

Bjarne Biggas mener dog at problemet er rykket et andet sted hen.

- Der hvor der er en udfordring, det er langs landevejene. Så hvis man fremadrettet skal fokusere på noget, så skal det være der, siger Bjarne Biggas.

Men på trods af mindre affald, så er det ikke sidste gang at Claus Carlsen samler affald ind.

- Jeg gør det, fordi jeg godt kan lide, der er rent omkring mig. Også fordi jeg gerne vil præsentere vores ø som ren overfor turister, men også for borgerne i Svaneke. Det giver en god samvittighed, siger Claus Carlsen.

Aktuelle programmer på Play