Næste udsendelse: 23:40 Da Danmark gik i sort - Valdemar Petersen og Villy Rasch (G)

TV i dag

 • 22:40Folkemødet - De bedste øjeblikke 2019 (G)
 • 23:40Da Danmark gik i sort - Valdemar Petersen og Villy Rasch (G)Valdemar Petersen var kun 17 år, da Danmark blev besat i 1940. Meget tidligt gled han ind i det illegale modstandsarbejde, og der var han en aktiv ung mand, indtil tyskerne stoppede ham.
 • 00:1022Nyheder (G)
 • 00:20Verdens mindste travbane (G)
 • 00:50Nattv: Glud og Marstrand (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Glud og Marstrand i Skive.
 • 01:50Kofoeds Naturperler - Kobbeådalen (G)Kofoeds naturperler Følg med Jens Kofoed, når han viser skjulte naturperler på turen op gennem Kobbeådalen til Stavehøl vandfaldet
 • 02:10Nationalpark Thy (18:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Sønderborg, Thorsminde, Maribo, Aakirkeby, Odense, Stevns, Skagen og Egeskov.
 • 04:00Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem os kommer Snaps Bornholm i studiet til en snak om at starte alkoholproduktion på Bornholm. Derudover kommer Joachim Hjorting i studiet. Han er Det Konservative Folkepartis spidskandidat på Bornholm til Folketingsvalget.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Ree Park's vildhunde flok er blevet tre hvalpe rigere. De skal både chippes, vejes og have ormekur. En af hvalpene synes nu hellere, at den vil op i jordhulen end med ned i stalden, og den er ikke sådan at grave ud.
 • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Bornholmske kandidater blev stemmeslugere

Bornholmske, Lea Wermelin (S) og Peter Juel-Jensen (V), fik forholdsvis flest stemmer på landsplan i forhold til antal af stemmeberettigede i deres kreds.
Ved folketingsvalget i onsdags satte en ud af fem bornholmere deres kryds ved Lea Wermelin (S). Lige i hælene på socialdemokraten ligger Venstres Peter Juel-Jensen.

Dermed topper de to listen over dem, der fik flest stemmer på landsplan i forhold til antal af stemmeberettigede i deres kreds. Det skriver dr.dk.

En ud af fem bornholmere stemte på Lea Wermelin, og dermed er hun den politiker, der er blevet valgt ind i den nye folketing med den størst mulige andel af stemmerne.

Peter Juel Jensen har fået 18,4 procent af de bornholmske stemmer, hvilket svarer til 4640 personlige stemmer. Det placerer ham lige efter Lea Wermelin.

31.214 er stemmeberettigede i Bornholms Storkreds, hvilket gør den til den mindste af de 10 storkredse.

På landsplan er det dog ikke de to bornholmere, der har fået flest stemmer. Det har Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (V).

Aktuelle programmer på Play