Næste udsendelse: 22:40 Folkemødet - De bedste øjeblikke 2019 (G)

TV i dag

 • 22:10Verdens mindste travbane (G)
 • 22:40Folkemødet - De bedste øjeblikke 2019 (G)
 • 23:40Da Danmark gik i sort - Valdemar Petersen og Villy Rasch (G)Valdemar Petersen var kun 17 år, da Danmark blev besat i 1940. Meget tidligt gled han ind i det illegale modstandsarbejde, og der var han en aktiv ung mand, indtil tyskerne stoppede ham.
 • 00:1022Nyheder (G)
 • 00:20Verdens mindste travbane (G)
 • 00:50Nattv: Glud og Marstrand (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Glud og Marstrand i Skive.
 • 01:50Kofoeds Naturperler - Kobbeådalen (G)Kofoeds naturperler Følg med Jens Kofoed, når han viser skjulte naturperler på turen op gennem Kobbeådalen til Stavehøl vandfaldet
 • 02:10Nationalpark Thy (18:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Sønderborg, Thorsminde, Maribo, Aakirkeby, Odense, Stevns, Skagen og Egeskov.
 • 04:00Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem os kommer Snaps Bornholm i studiet til en snak om at starte alkoholproduktion på Bornholm. Derudover kommer Joachim Hjorting i studiet. Han er Det Konservative Folkepartis spidskandidat på Bornholm til Folketingsvalget.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Ree Park's vildhunde flok er blevet tre hvalpe rigere. De skal både chippes, vejes og have ormekur. En af hvalpene synes nu hellere, at den vil op i jordhulen end med ned i stalden, og den er ikke sådan at grave ud.
 • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Orange tørklæde på spil: Besøgshunde til test

Onsdag var en række hunde blandt andet en tur i adfærdsgården, da der var optagelsesprøver til at blive besøgshund.
Plejecenter Klippebo i Gudhjem lagde i dag lokaler til, da der var optagelsesprøver til at blive besøgshund på Bornholm. Hundene skulle testes og blandt andet en tur i adfærdsgården for at se, om de kunne blive det næste kuld besøgshunde.

- Vi har en dyrlæge med, som undersøger hundene grundigt og sikrer sig, at de ikke har nogle skavanker, som de kan få ondt af. Og så har vi en adfærdsekspert med, som kigger på hundens temperament, og hvor glad den er for kontakt til andre mennesker, fortæller projektchef i TrygFonden, Galina Plesner.

Besøgshundeordningen har eksisteret siden 2010, og man startede på Bornholm i 2012.

Ifølge Galina Plesner kan besøgshundene være med til at give beboerne på de bornholmske plejehjem en masse oplevelser i hverdagen.

- Hunde kan tit ramme og røre ved mennesker, som andre mennesker ikke kan, siger hun.

Optagelsesprøven løb ad stablen fra 9.30 til 11.30 og igen fra 14.00-17.00.

Du kan komme en tur med i adfærdsgården i vores nyhedsudsendelse klokken 19:30, hvor du kan se, hvilke hunde, der fik et orange tørklæde, der viser, at hundene er blevet godkendt til at være besøgshund.

I alt var der 16 hunde til optagelsesprøven, hvor otte kom igennem nåleøjet.

Aktuelle programmer på Play