Næste udsendelse: 22:40 Folkemødet - De bedste øjeblikke 2019 (G)

TV i dag

 • 22:10Verdens mindste travbane (G)
 • 22:40Folkemødet - De bedste øjeblikke 2019 (G)
 • 23:40Da Danmark gik i sort - Valdemar Petersen og Villy Rasch (G)Valdemar Petersen var kun 17 år, da Danmark blev besat i 1940. Meget tidligt gled han ind i det illegale modstandsarbejde, og der var han en aktiv ung mand, indtil tyskerne stoppede ham.
 • 00:1022Nyheder (G)
 • 00:20Verdens mindste travbane (G)
 • 00:50Nattv: Glud og Marstrand (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Glud og Marstrand i Skive.
 • 01:50Kofoeds Naturperler - Kobbeådalen (G)Kofoeds naturperler Følg med Jens Kofoed, når han viser skjulte naturperler på turen op gennem Kobbeådalen til Stavehøl vandfaldet
 • 02:10Nationalpark Thy (18:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:35Månedens foredrag - Michael Thorsen (G)Arkæolog Michael Thorsen fortæller om bronzealderen på Nordbornholm og nye fund af helleristninger
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Sønderborg, Thorsminde, Maribo, Aakirkeby, Odense, Stevns, Skagen og Egeskov.
 • 04:00Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem os kommer Snaps Bornholm i studiet til en snak om at starte alkoholproduktion på Bornholm. Derudover kommer Joachim Hjorting i studiet. Han er Det Konservative Folkepartis spidskandidat på Bornholm til Folketingsvalget.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Ree Park's vildhunde flok er blevet tre hvalpe rigere. De skal både chippes, vejes og have ormekur. En af hvalpene synes nu hellere, at den vil op i jordhulen end med ned i stalden, og den er ikke sådan at grave ud.
 • 05:00Stafetten - Justine Karrina Paudal (G)Justine Karrina Paudal er oprindeligt fra Sjælland. Hun tog uddannelsen som keramiker i Nexø. Hun bor nu midt i Allinge, hvor hun også har sit værksted.

Ny præst i Allinge

Den 38 årige Elon Anders Enevoldsen Lauterlein fra Søborg er ny præst i Allinge.
Søndag den 7. juli vil en ny præst blive indsat i Allinge-Sandvig. Dermed er det endelig lykkedes, at finde en afløser for Carsten Møller-Christensen, som efter 37 års tjeneste i sognet gik på pension i september. Det bekræfter provst Johannes Gregers Jensen.

Den nye præst hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og præsenterede sig selv således for to år tilbage i forbindelse med et valg til den kristne organisation Areopagos:

- Jeg hedder Elon Anders Enevoldsen Lauterlein og er 36 år. Jeg er gift med Christina (tidl. volontør på Tao Fong Shan) og vi har to børn, Lydia på 4 år og Maria på 1 år og vi bor i en lejlighed i Søborg.

- Jeg arbejder som kirketjener i Bethlehemskirken på Nørrebro i København og har sideløbende med arbejdet brugt en del år på at læse teologi på Københavns Universitet og blev færdig med studierne og pastoralseminariet i december 2014.

- Jeg kan godt lide at tage op i de norske fjelde og vandre, eller i de danske landskaber. Eller overnatte i shelter sammen med familien og lave bål. Jeg spiller lidt musik, skyder lidt med gevær og riffel og drømmer om at bo tæt på vandet og sejle kajak og høste tang. Jeg mener selv at jeg bager verdens bedste rugbrød, jeg er i det hele tage vild med korn.

Således Elon Anders Enevoldsen Lauterlein præsentation af sig selv for to år siden. Den nu 38 årige præst har på det seneste også arbejdet som hjælpepræst i Bethlehemskirken på Nørrebro og som præstevikar i Grønnevang Kirke i Hillerød.

Aktuelle programmer på Play