Næste udsendelse: 22:00 19.30Nyheder og Kulturuge (G)

TV i dag

  • 21:30Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
  • 22:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Vestkystfiskerne 5 - Savn og afsavn (G)Når dagene på havet bliver lange, bliver savnet til familien endnu større. Tiden kan være lang og det er ikke altid, at man har tankerne udelukkende på fiskeriet. Mere fleksible arbejdstider har de senere år givet mulighed for mere tid med familien, men det kan også være udfordrende.
  • 22:45Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:30Silles Hus - pindsvinene flytter ind (G)Der er altid noget at gøre i Silles Hus!
  • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 00:15Vestkystfiskerne 5 - Savn og afsavn (G)Når dagene på havet bliver lange, bliver savnet til familien endnu større. Tiden kan være lang og det er ikke altid, at man har tankerne udelukkende på fiskeriet. Mere fleksible arbejdstider har de senere år givet mulighed for mere tid med familien, men det kan også være udfordrende.
  • 00:45På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 01:15Krimimesse 2015 - Jørgen Lange Thomsen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 01:40Helt ærligt - Hvem er sundest? (5) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 02:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.
  • 02:30Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
  • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Rønne, Struer, Faxe, Hindsholm, Aalborg og Horsens.
  • 04:00Vild Med Dyr - Krokodiller (G)Hvordan undgår krokodiller egentlig at få vandet galt i halsen, og tager de af og til en en bid af hinanden? Det får du svar på nu, hvor Anna Louise Tranæs Didriksen besøger dværgkrokodillerne i Randers Regnskov.
  • 04:30Nationalpark Thy (10:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Kau Root (G)Kau Root er oprindeligt fra Burma. Han har boet på Bornholm siden 2005. Kau Root er nu dansk statsborger, gift og bosat i Svaneke. Han arbejder som brygger på Svaneke Bryghus og har ingen planer om nogensinde at flytte fra Bornholm.

Fem store stjerner til Det Røde Pakhus

- I Rønne serverer de et sjældent vellykket måltid. Sådan lyder de indledende ord fra Berlingske Tidendes madanmelder.
Søren Frank er en respekteret madanmelder, som drysser stjerner ud efter besøg på diverse restauranter landet over. Nu har han været tilbage på Bornholm, som han kender ganske glimrende:

- I 1990-1991 tilbragte jeg mit første år som nyuddannet journalist på Bornholm. Et år som gastronomisk set står som det kedeligste hidtil i mit liv. Uden sammenligning. I Aakirkeby, hvor jeg boede, fordi min arbejdsplads, TV 2, lå her, var der hverken slagter eller fiskehandler. Ville man have lam eller fisk, måtte man en tur til Rønne. Det eneste, som jeg kunne finde i Aakirkeby, var svinekød, som var så vandpumpet, at det var regnbuefarvet i skærefladen. Tilstanden på restaurantfronten var tilsvarende. Der var intet at skrive hjem om.

Således Sørens Franks oplevelse af Bornholm dengang. I dag er situationen helt anderledes, skriver han og tilføjer, at vendepunktet indtraf, da Kadeau, som i dag har en Michelin-stjerne, åbnede i 2007.

- Nu har den gode gastronomi efterhånden bredt sig til at alle hjørner af øen. En af nøglefigurerne bag denne udvikling er den stolte bornholmske søn Daniel Kruse, som med en baggrund på Formel B og Søllerød Kro vandt DM for kokke (Årets Kok) og senere også madanmeldernes pris Årets Ret. Herefter vendte Kruse tilbage til klippeøen som køkkenchef på Stammershalle Badehotel nord for Gudhjem, som han siden forlod igen for sammen med Troels Madsen at få foden under eget bord, først på Molen i Nexø og siden også Christianshøjkroen midt på øen. Seneste skud på stammen i det lille restaurantimperium er Det Røde Pakhus i Rønne.

Til bords i Det Røde Pakhus i Rønne har Søren Frank nu smagt på varerne og han er meget begejstret for en fireretters- og vinmenu til ialt 950 kr.

- Et fuldt tilfredsstillende, perfekt sæsonbetonet måltid på et niveau, som vi takserer til fem stjerner.

Aktuelle programmer på Play