Næste udsendelse: 21:30 Bornholm knokler - Slagteri (G)

TV i dag

  • 21:00Silles Hus - pindsvinene flytter indDer er altid noget at gøre i Silles Hus!
  • 21:30Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
  • 22:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Vestkystfiskerne 5 - Savn og afsavn (G)Når dagene på havet bliver lange, bliver savnet til familien endnu større. Tiden kan være lang og det er ikke altid, at man har tankerne udelukkende på fiskeriet. Mere fleksible arbejdstider har de senere år givet mulighed for mere tid med familien, men det kan også være udfordrende.
  • 22:45Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:30Silles Hus - pindsvinene flytter ind (G)Der er altid noget at gøre i Silles Hus!
  • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 00:15Vestkystfiskerne 5 - Savn og afsavn (G)Når dagene på havet bliver lange, bliver savnet til familien endnu større. Tiden kan være lang og det er ikke altid, at man har tankerne udelukkende på fiskeriet. Mere fleksible arbejdstider har de senere år givet mulighed for mere tid med familien, men det kan også være udfordrende.
  • 00:45På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 01:15Krimimesse 2015 - Jørgen Lange Thomsen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 01:40Helt ærligt - Hvem er sundest? (5) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 02:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.
  • 02:30Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
  • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Rønne, Struer, Faxe, Hindsholm, Aalborg og Horsens.
  • 04:00Vild Med Dyr - Krokodiller (G)Hvordan undgår krokodiller egentlig at få vandet galt i halsen, og tager de af og til en en bid af hinanden? Det får du svar på nu, hvor Anna Louise Tranæs Didriksen besøger dværgkrokodillerne i Randers Regnskov.
  • 04:30Nationalpark Thy (10:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Kau Root (G)Kau Root er oprindeligt fra Burma. Han har boet på Bornholm siden 2005. Kau Root er nu dansk statsborger, gift og bosat i Svaneke. Han arbejder som brygger på Svaneke Bryghus og har ingen planer om nogensinde at flytte fra Bornholm.

Hvilken kok skinner mest i Gudhjem?

I dag skal vinderen af den 11. udgave af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem findes.
Solen står højt over Gudhjem, men hvilke kokke skinner mest på havnen? Det finder vi ud af i dag, hvor kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem finder sted for 11. gang.

I hovedkonkurrencen deltager fire kokke: Dak Wichangoen fra Kiin Kiin, som også vandt konkurrencen i 2018, Anika Madsen fra Roxie, Gabriel Hedlund fra Vollmers og Claus Henriksen fra Dragsholm Slot. Til at bedømme dem er fire dommere: Claus Meyer fra Meyers, Jesper Koch fra ByKoch, tidl. køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, og deltager i Sol over Gudhjem 2017, Kamila Seidler.

De fire kokke skal alle levere en forret og en hovedret. På forhånd er de blevet præsenteret for en række produkter, der skal indgå i hovedretten, mens én ingrediens først vil blive afsløret på dagen. Det sidste er også gældende for de produkter, der skal indgå i forretten.

De produkter, som kokkene kender på forhånd, er: tykkam af Gastrokalv fra Dansk Cater og Danish Crown, højreb af Gastrokalv, der har modnet i 160 dage, rabarber- eller æblemost fra Bornholms Mosteri og Maldon Sea Salt. Til retterne vil der blive drukket Sommertid Saison fra Husbryggeriet Jacobsen.

Til den søde tand
Hovedkonkurrencen er dog ikke den eneste konkurrence, der finder sted på havnen i Gudhjem. Inden hovedkonkurrencen skal der nemlig også findes en vinder af dessertkonkurrencen. Her deltager Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, som også vandt konkurrencen i 2018, Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus og Michael Munk fra MeMu, mens dommerne er Henrik Jyrk fra Ibu, René Mammen fra Substans, Morten Heiberg fra Dessertcirkus og Nicolai Nørregaard fra Kadeau.

I dessertkonkurrencen er deltagerne også på forhånd blevet præsenteret for en række produkter, mens ét produkt afsløres på dagen. De på forhånd kendte produkter er kærnemælk fra Arla Unika, chokolade fra Cacao Barry, te fra NuTe organic, Sol over Gudhjem snaps fra Copenhagen Distillery og sukker fra Nordic Sugar.

Bornholmske producenter på havnen
Foruden hovedkonkurrencen og dessertkonkurrencen vil der også blive fundet vindere af Produktprisen. Der uddeles en pris inden for både mad, drikke, konfekture og innovation.

Alt i mens konkurrencerne finder sted vil der være rig mulighed for publikum til at smage på og købe en masse bornholmske produkter på madmarkedet ved siden af.

Under Sol over Gudhjem uddeler Fonden Dansk Gastronomi også æresprisen "Kokkenes Kok". De nominerede er: Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder, Lisbeth Jacobsen fra Restaurationen og Christian Puglisi fra Relæ.

Program for Sol over Gudhjem:
11.00: Madmarked åbner på Gudhjem Havn.
11.00: Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence begynder på havnens Lille Scene. Konkurrencen kører frem til kl. 12.55.
12.15: Åbningstale på Den Store Scene.
12.30: Produktpris og smagsprøver til publikum på Den Store Scene.
12.55: Vinderen af Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence kåres på Lille Scene.
13.00: Sol over Gudhjem Hovedkonkurrence begynder på Den Store Scene.
13.15: Vindere af Produktprisen kåres.
13.30: Kåring af Kokkenes Kok.
16.40: Vinderen af Sol over Gudhjem 2019 kåres.
17.00: Programmet slutter

Aktuelle programmer på Play