Næste udsendelse: 21:30 Bornholm knokler - Slagteri (G)

TV i dag

  • 21:00Silles Hus - pindsvinene flytter indDer er altid noget at gøre i Silles Hus!
  • 21:30Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
  • 22:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Vestkystfiskerne 5 - Savn og afsavn (G)Når dagene på havet bliver lange, bliver savnet til familien endnu større. Tiden kan være lang og det er ikke altid, at man har tankerne udelukkende på fiskeriet. Mere fleksible arbejdstider har de senere år givet mulighed for mere tid med familien, men det kan også være udfordrende.
  • 22:45Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:30Silles Hus - pindsvinene flytter ind (G)Der er altid noget at gøre i Silles Hus!
  • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 00:15Vestkystfiskerne 5 - Savn og afsavn (G)Når dagene på havet bliver lange, bliver savnet til familien endnu større. Tiden kan være lang og det er ikke altid, at man har tankerne udelukkende på fiskeriet. Mere fleksible arbejdstider har de senere år givet mulighed for mere tid med familien, men det kan også være udfordrende.
  • 00:45På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 01:15Krimimesse 2015 - Jørgen Lange Thomsen (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 01:40Helt ærligt - Hvem er sundest? (5) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 02:00Bornholm knokler - Postbåden Peter (G)Mange tusinde turister og bornholmere tager hvert år til Christiansø, og en del af dem tager Postbåden Peter. Båden som igennem mange år har fragtet godt til og fra danmarks østligste punkt, men hvad laver man egentlig som skipper og bedstemand ombord på det gamle træskib? Det finder vi ud af i dag i Bornholm Knokler.
  • 02:30Månedens foredrag - Erasmus Montanus (G)
  • 03:25Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holbæk, Rønne, Struer, Faxe, Hindsholm, Aalborg og Horsens.
  • 04:00Vild Med Dyr - Krokodiller (G)Hvordan undgår krokodiller egentlig at få vandet galt i halsen, og tager de af og til en en bid af hinanden? Det får du svar på nu, hvor Anna Louise Tranæs Didriksen besøger dværgkrokodillerne i Randers Regnskov.
  • 04:30Nationalpark Thy (10:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Kau Root (G)Kau Root er oprindeligt fra Burma. Han har boet på Bornholm siden 2005. Kau Root er nu dansk statsborger, gift og bosat i Svaneke. Han arbejder som brygger på Svaneke Bryghus og har ingen planer om nogensinde at flytte fra Bornholm.

Tirsdagens program for Kulinarisk Ø

Her er madoplevelserne på Kulinarisk Ø – Bornholms Madfestivals 3.dag tirsdag den 25. juni.
Tirsdagen på Kulinarisk Ø byder på mad fra Svaneke, udemad for børn, keramik og vegetarmad – og meget, meget mere.

Hundredevis af krydstogtsturister vil komme på besøg fremover. Men du får chancen for at komme foran om, når Bornholms Mosteri og Small Batch Bornholm byder indenfor til smagsprøver og fortælling i Rønne Sydhavn. Arrangementet hedder ”Fra god idé til virkelighed”.

På Gaarden i Melsted kan du få ”smagsforstærkning” og smage på fedthulskager og andre usædvanligheder. Og du bliver klogere på sensorik – kunsten af smage og smage forskel.

Der er dømt Svaneke-hygge og madoplevelser, når syv af Svanekes fødevareproducenter byder indenfor til smagsprøver og fortællinger. Svanekes Venner er med som guide, når du inviteres til rundturen ”Svaneke smager af mere” med start ved Sølling Gård på Svaneke Torv.

Det´ for børn – men forældre og bedsteforældre er også velkomne - når Lillemyr laver mad over bål, og jægeren kigger forbi.

Familier får også en stor oplevelse, og kommer helt tæt på hønsene, når Rø Jordbrug indbyder til ”Græsæg og mikrogrønt”.

Og så er Rø Jordbrug den første bornholmske producent af mikrogrønt; restauranterne efterspørger mikrogrønt, og i København profilerer storbygartnerne sig på mikrogrønt. På Bornholm bliver det lavet på en lille bondegård i Rø.

Lidt udenfor Svaneke indbyder Svaneke Grønt på grønsagstur i marken, besøg på naboens keramikerværksted, og vegetarmad. Grønt er godt for klimaet, og for sundheden, så du får en bid af fremtiden hos Svaneke Grønt.

God aftensmad kan man også få, når Grønbechs Hotel inviterer på ”Middag på kajen” på Allinge Havns mole. Østersøens spisekammer til vands og til lands udforskes.

Og så kan du tirsdag den 25.6.2019 også:

Få jordbær med fløde på Plantagen i Svaneke, tage på guidet øl-tur med frokost på Christiansø, få havfrisk fisk direkte hos fiskeren, smage håndlavet chokolade i Hasle med bønner fra Stillehavet, besøge de frie grise hos Bialite i Vestermarie, besøge Wagyakvæg i Østerlars, smage most på Mostballaden i Olsker, smage unik kaffe i Østerlars og unik gin i Åkirkeby, grave dine egne kartofler op i Melsted og smage Strabos rabarber, få torsk med gudhjemmadyppa og sild-øl-snaps i Svaneke, nyde god mad og se solnedgang på Le Port og Norresan, hvor du også kan få lokal brunch og tips til urter.

Husk – der er tilmelding og begrænset antal pladser til nogle af arrangementerne – se mere på bornholm.info/madfestival.

Aktuelle programmer på Play