Ugevejr: Hedebølge går uden om Bornholm

På Bornholm kan vi "kun" forvente omkring 25 grader sidst på ugen. Den vestlige del af landet vil komme op omkring 30 grader.
Den kommende uge byder på sommerlige dage med høj sol og temperaturer omkring 30 grader, som kan blive til en mindre hedebølge i slutningen af ugen med temperaturer op omkring 30 grader. På Bornholm skal vi dog "kun" forvente omkring 25 grader.

Det siger Bolette Brødsgaard, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), tidligt mandag morgen.

Man skal altså ikke lade sig narre af den regnfulde start på ugen.

- I løbet af dagen bevæger det sig stille og roligt ind over landet. Det når til Sjælland i løbet af eftermiddagen og til Bornholm ud på aftenen.

Det bliver dog stadig forholdsvist lunt med mellem 15 og 18 grader. På Sjælland og Bornholm kan det blive op til 20 grader.

- Fra torsdag til lørdag kan det udvikle sig til en hedebølge, hvor det i store dele af landet vil blive 30 grader, siger Bolette Brødsgaard. Oveni heden vil det samtidig holde tørt, og der vil være begrænset med vind.

- Så alt i alt bliver det varmt og sommerligt vejr, siger hun.

Kun Bornholm ser ud til at undvige hedebølgen. Her bliver det torsdag til lørdag mellem 20 og 25 grader.

Ifølge DMI er en hedebølge defineret ved tre dage i træk, hvor gennemsnittet af dagens højeste temperatur er over 28 grader.

Men i hele landet er der grund til at huske solcremen og drikke masser af vand, lyder det fra meteorologen. For uv-indekset når op mellem fem og seks

  • De seneste 3 timer