Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
  • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
  • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
  • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
  • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

Bornholmsk keramik til Michelin-restaurant

Keramiker Sarah Oakman fra Nexø er en glad kvinde i dag. Hun har netop sendt et parti skåle af sted til Danmarks fineste restaurant.
- I dag er en ret stor dag for mig.

Sådan indleder Sarah Oakman et indlæg på sin facebookside og man forstår keramikerens stolthed, når man læser videre.

- Jeg sender et parti af disse marmoreret rå skåle til den fantastiske restaurant Geranium. Den eneste Michelin restaurant vi har i Danmark med tre stjerner⭐️⭐️⭐️.

Sarah Oakman har til daglig værksted og galleri i Det Brune Værksted i Grønnegade i Nexø. Hun er også medlem og sidder i bestyrelsen for ACAB, som repræsenterer de fremmeste kunsthåndværkere på øen.

Tidligere har Sarah Oakmans keramik også høstet ros i udenlandske medier, men mon ikke, at ordren fra Geranium trumfer hidtidige flotte ord.

- Det er en ære for mig endelig at have mit keramik repræsenteret på et så særligt sted, og jeg glæder mig til at se, hvad restauranten vil gøre med dem. Tak til Geranium for at give mig denne mulighed, slutter Sarah Oakman sit opslag på facebook.

Geranium har til huse i Parken på Østerbro i København. Som den første danske restaurant nogensinde fik restauranten tre Michelin-stjerner den 24. februar 2016.

Aktuelle programmer på Play