Næste udsendelse: 00:10 19.30Nyheder (G)

TV i dag

  • 06:0019.30Nyheder (G)
  • 06:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 06:55Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 07:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 08:0019.30Nyheder (G)
  • 08:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 08:55Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 09:25Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 09:55Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 10:20Stoltzes Naturperler - Enebærskoven (G)Følg med Michael Stoltze til det "oprindelige" Almindingen og se tormentil, enebær og springfrø.
  • 10:3019.30Nyheder (G)
  • 10:45Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 11:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 12:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 12:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Ringkøbing, Sæby, Holbæk, Kerteminde, Rønne, Hobro og Ribe.
  • 13:00Silles hus - Julehygge og kalendergaver (G)Der julehygges i haven. Nanna har indtaget blomsterværkstedet, hvor hun laver både kalenderlysdekoration og adventskrans. Jens tryller æbleskiver og kvædemamelade på bålet, og på terrassen giver Allan Bidault ideer til kalendergaver til de mindste.
  • 13:30Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
  • 14:00Drømmejobbet - Teknisk isolatør (G)Teknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
  • 14:25Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 14:58Vejret i aften
  • 15:00Nyhedskavalkade
  • 16:30Stafetten - Princie Falk Lindahl (G)Princie Falk Lindahl er født og opvokset i Helsingør. Hun blev vild med Bornholm på en cykelferie, og hun bor nu syd for Almindingen på et landsted med mand og barn. Princie Falk Lindahl er deltids folkeskolelærer og arbejder på at blive selvforsynende med mad.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 17:50Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
  • 18:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 19:00Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Nyhedskavalkade (G)
  • 21:15Vejret i morgen (G)
  • 21:20Næste uges tv
  • 21:25Sportsaften Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
  • 21:40Mellem os - ugens udvalgte
  • 22:1019.30Nyheder (G)
  • 22:25Vejret i morgen (G)
  • 22:25Nyhedskavalkade (G)
  • 23:55Sportsaften (G)Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
  • 00:1019.30Nyheder (G)
  • 00:25Næste uges tv (G)
  • 00:30Sportsaften (G)Sportsaften - om Viking-VHC Vidar i Kvalifikationsrækken i håndbold og BM i indefodbold for kvinder.
  • 00:45Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
  • 01:10Mellem os fra mandag (G)Mellem Os handler om at hjælpe . Både om hvordan Børnenes julehjælp-Bornholm og Frelsens Hær organiserer et stigende behov for julehjælp, men også hvordan organisationen TUBA hjælper børn af stof-og alholmisbrugere med rådgivning og terapi.
  • 01:35Mellem os fra tirsdag (G)Vi har to forfattere i studiet: Alena Wils og Mille Riis Sommer.
  • 02:05Mellem os fra onsdag (G)Hvad sker der når livet måske uventet og smertefyldt går ind i sin sidste fase? Sygeplejerske Jessica Meinertz arbejder til dagligt med mennesker der ved de snart skal dø, og hjælper både patienter og pårørende med at håndtere den sidste tid. Se med i Mellem Os.
  • 02:30Bornholm knokler - Slamsugeroperatør (G)Når man kører med en slamsuger, så arbejder man blandt andet med lort, men det betyder på ingen måde, at det er et lorte arbejde. Vi fik lov til at komme med Fugato ud og prøve, hvad man laver som slamsugeroperatør.
  • 03:00Bornholm knokler - Sæbemageren (G)Sæbemageri er et gammelt erhverv og her på Bornholm koges der blandt andet sæbe i Østerlars. Vi har fået lov til at komme med indenfor til sæbegryden og giver os i kast med blandt andet en pebermyntesæbe.
  • 03:30Fra lade til landevej - En bil bliver til bil (9:12) (G)Mange af de små detaljer er ordnet på den istandsatte Ford Taunus, men skelettet har stået lidt bart. Det rådes der bod på i dette afsnit, hvor bl.a. kølerhjelmen skal på plads. Man skulle tro, at sådan en bare passede. Tro om igen.
  • 04:00Vild Med Dyr - Næsehornsmøde (G)Ree Parks tre sorte næsehorn har indtil nu gået i hvert sit indelukke men drømmen er at få en lille næsehornsbaby men før det kan ske, skal de store dyr kunne gå sammen på den store savanne. I dag skal Anna Louise lukke hunnen Bashira og hannen Tabo sammen
  • 04:30Nationalpark Thy (34:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Odinn Heppni Magnusson (G)Odinn Magnusson er fra Island, men har nu boet på Bornholm fra 2005. Han interesserer sig en hel del for genbrug og arbejder på en slags ideologi på området. Den inkluderer blandet andet undervisning af børn i skolerne omkring genbrug.

Markant boom i antallet af turister udenfor sæson

Nye tal viser, at Bornholm i år har oplevet en markant vækst i antallet af overnatninger uden for højsæsonen.
Den bornholmske turistbranches årelange arbejde med at tiltrække flere turister uden for højsæsonen er efter alt at dømme begyndt at give pote.

I hvert fald viser nye tal fra VisitDenmark, at Bornholm i perioden januar til maj i år havde 19,3 pct. flere overnatninger sammenlignet med sidste år.

- Det er jo vanvittigt flot og netop noget, vi som ø har arbejdet for i mange år, siger Pernille Kofod Lydolph, direktør ved Destination Bornholm.

Med et landsgennemsnitlig stigning på 1,6 pct. er Bornholm suverænt det sted, hvor stigningen har været størst i perioden.

- Det er vi jo vildt stolte af og glade for. Det er godt for beskæftigelsen, det er godt for omsætningen, og det er unægtelig med til, at vi får noget styrke som samfund, siger Pernille Kofod Lydolph.

Årsag tilskrives flere ting
Ifølge Destination Bornholm skal en stor del af æren for udviklingen formentlig tilskrives det faktum, at færgebilletterne er faldet markant i pris, efter at Bornholmslinjen overtog besejlingen 1. september sidste år.

- Men Bornholm er også blevet et stærkere brand de senere år, og der er kommet en masse dygtige mennesker til med nye produkter. Og så har vi været gode til at markedsføre os sammen, siger hun.

Og netop det, at en massiv markedsføring nu er begyndt at give afkast, er en vurdering, der deles af Trine Richter, direktør for Hotels Bornholm, der tæller Green Solution House, Hotel Griffen og Hotel Fredensborg.

Hotellerne er ét af de steder, man tydeligt mærker væksten, men ifølge direktøren, er udviklingen altså ikke udelukkende opstået som følge af, at rejseudgifterne til og fra øen er blevet mindre.

- Vi bruger årligt cirka 5,5 mio. kr. på at markedsføre Bornholm som helårsdestination nationalt og internationalt, og jeg er ikke tvivl om, at det er noget, der begynder at give afkast nu, siger Trine Richter.

Af samme årsag er det et eksempel, direktøren gerne ser, at flere bornholmske aktører snart følger.

- Jeg synes, det kunne være rart, hvis flere af de små aktører begyndte at gøre det samme. Jeg ved godt, at de ikke kan lægge millioner, men mange bække små ... Og så synes jeg, at vi sammen med Molslinjen, DAT og Destination Bornholm som den koordinerende faktor skal sætte fokus udenfor sæsonen, for det er der, vi skal fortsætte med at vækste. Det skal vi ikke på en solskinsdag i juli, for der mener jeg faktisk, at vi har nok (gæster, red.), siger Trine Richter.

Der arbejdes videre
Ifølge Destination Bornholm sætter den mærkbare vækst allerede nu nye krav til Bornholm som turistdestination.

- Ift. erhvervslivet handler det om, at vi allerede nu begynder at tænke anderledes. Jeg har bl.a. talt med en restauration, som forklarede, at det kræver, at man tænker bemandingen helt og aldeles om, for nu kræver det, at der arbejdes mere hele året. Der er heller ingen tvivl om, at det kommer til at tage år at løfte turismen om vinteren, men det er noget af det, vi skal se på at få løftet sammen, siger Pernille Kofod Lydolph, der generelt er enig med Bornholm Hotels i, at arbejdet med tiltrække flere gæster udenfor skolernes ferie fortsætter.

- Vi skal blive ved med at bygge videre på den gode udvikling om foråret, efteråret og vinteren. Det er dér, vi har vores strategiske fokus. Og det skal vi sammen med alle interessenter: Transportører, overnatningssteder, detailhandel, oplevelsesaktører og kommunen ikke mindst. Så det er det arbejde, der ligger foran os, siger Pernille Kofod Lydolph.

Du kan se mere om historien i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.

Aktuelle programmer på Play