Næste udsendelse: 23:00 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:35Stafetten - Thomas Frandsen (G)Thomas Frandsen er født og opvokset i Snogebæk. Han bor nu i Østermarie med sin kone. Thomas Frandsen har et lille flyttefirma men arbejder også som skolelærer. Sammen med sin kone har de butikken Fratida, som forhandler antik og livsstilsprodukter.
 • 23:00Mellem os (G)"Gamle kirker på Bornholm" er en ny bog, som naturvejleder Søren Silliehoved har skrevet. Han besøger Mellem Os, som også handler om udstillingen "Livet i NordParken - FØR & NU" på Bornholms Museum. Museumsformidler og fotograf forklarer om projektet.
 • 23:30Helt ærligt - Hvem er bedst til fodbold? (4) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10360 (G)Hvordan synes du, Bornholm skal se ud om 12 år? Det diskuterer vores gæster i 360, med udgangspunkt i kommunalbestyrelsens strategioplæg for kommuneplan 2020. Borgmester Winni Grosbøll fortæller om visionerne bag.
 • 00:35Stafetten - Thomas Frandsen (G)Thomas Frandsen er født og opvokset i Snogebæk. Han bor nu i Østermarie med sin kone. Thomas Frandsen har et lille flyttefirma men arbejder også som skolelærer. Sammen med sin kone har de butikken Fratida, som forhandler antik og livsstilsprodukter.
 • 01:00Mellem os (G)"Gamle kirker på Bornholm" er en ny bog, som naturvejleder Søren Silliehoved har skrevet. Han besøger Mellem Os, som også handler om udstillingen "Livet i NordParken - FØR & NU" på Bornholms Museum. Museumsformidler og fotograf forklarer om projektet.
 • 01:25Flere sider af Erling Jepsen (G)Forfatter Erling Jepsen fortæller om sin bog "Hjertets dannelse".
 • 01:55FV19 - Valgaften - de bedste øjeblikke (G)
 • 02:35Månedens foredrag - Jens Svane Boutrup (G)Teaterchef Jens Svane Boutrup fortæller om Bornholms Teater og "Bornholmerkrøniken", der er teatrets nye store projekt.
 • 03:35Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Holstebro, Nibe, Svendborg, Holbæk, Horsens og Rønne.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Fladfiskefiskeri (G)Der fiskes ikke meget efter fladfisk på Bornholm, men i dette afsnit giver Helt i Fisk-holdet sig i kast med et voldsomt populært fiskeri. I hvert fald populært i resten af landet. På molen i Hammerhavn jagtes de smækre spisefisk, og William ser ud til at have fundet sin hjemmebane.
 • 05:00Stafetten - Lotte Madsen (G)Lotte Madsen er født og opvokset i Næstved. Hun kom til Bornholm i 1992. Lotte Madsen var i 2007 med til at starte den private Vores Børnehave i Snogebæk.

Bogglade-bornholmere besøger ofte biblioteket

I gennemsnit besøger hver bornholmer biblioteket 12 gange om året ifølge en ny analyse.
Bøgerne på de bornholmske biblioteker står ikke og samler støv - i hvert fald hvis man skal tro en ny analyse, som viser, at bornholmerne er nogle af dem, der går mest på biblioteket af alle danskere.

Danmarks Statistik har udgivet tak for de fysiske besøg på landet biblioteker, og de tal har find-a-kasse-priser.dk lavet en analyse af. Den analyse viser, at Bornholm ligger på en delt tredjeplads med et gennemsnit på 12 besøg om året pr. bornholmer. Top 5 er således:

De syv bedst besøgte biblioteker og antal årlige besøg per borger:

1. Gribskov kommune: 23
2. Helsingør kommune: 16
3. Tårnby kommune: 12
3. Bornholm kommune: 12
3. Gladsaxe kommune: 12
4. Odsherred kommune: 11
5. Glostrup kommune: 10

Ifølge analysen lyder landsgennemsnittet på 6 gange om året.

Hvis man kigger nærmere på tallene fra Danmarks Statistik kan man se, at antallet af besøg er steget en del i løbet af de få år.

I 2015 var der i alt 332.000 besøg, mens der var 473.000 i 2018. Det er en stigning på 42 procent. Derudover viser tallene, at der er 13.418 aktive biblioteksgængere på Bornholm, og hvis man tager udgangspunkt i dem og antallet af besøg, har hver person været på biblioteket i gennemsnit 35 gange i løbet af året.

Aktuelle programmer på Play