Næste udsendelse: 21:00 Drømmejobbet - Ernæringsassistent

TV i dag

  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Drømmejobbet - ErnæringsassistentI det første afsnit af Drømmejobbet møder vi faglig stolthed, når ernæringsassistenten tilbereder sund og velsmagende mad i store mængder. Vi følger en ung studerende både på skolen i Nykøbing Falster og i praktik hos Næstved Madservice.
  • 21:25Portrætter Punkt for Punkt (5:14)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter. Med i dette program er Susanne Sangill
  • 22:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 22:14Vejret i morgen (G)
  • 22:15Kulturugen (G)
  • 22:25På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 22:55Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
  • 23:25Drømmejobbet - Ernæringsassistent (G)I det første afsnit af Drømmejobbet møder vi faglig stolthed, når ernæringsassistenten tilbereder sund og velsmagende mad i store mængder. Vi følger en ung studerende både på skolen i Nykøbing Falster og i praktik hos Næstved Madservice.
  • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
  • 00:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 00:45Bornholm knokler - Slagteri (G)På Haslevej i Rønne ligger en af øens største arbejdspladser; Danish Crown-slagteriet. I dette afsnit skal vi se hvor dygtig, værten er med en kniv, og bare rolig, han har brynje på.
  • 01:20Krimimesse 2015 - Claus Mørbak Højrup (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
  • 01:45Bornholm knokler - Travbanen (G)De fleste kender til travløb og på Bornholm findes verdens mindste bane, men hvad sker der egentlig bag kulisserne på en løbsdag. Vi følger for én gangs skyld ikke hestene, men vi knokler løs med en række af de opgaver, som de mange ansætte udfører før, under og efter en løbsdag.
  • 02:30Månedens foredrag - Poul A. Pedersen (G)Pensioneret major Poul A. Pedersen fortæller om Hjemmeværnets historie. Det handler om Hjemmeværnets start og frem til afslutningen på den kolde krig.
  • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Nykøbing Mors, Ribe, Vendsyssel, Egeskov, Rønne og Stevns.
  • 04:00Vild Med Dyr - Næsehorn bades (G)Anna Louise Tranæs Didriksen besøger Thabo i Ree Park, og Thabo bliver forkælet med Wellness for næsehorn.
  • 04:30Nationalpark Thy (9:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Vibeke Eskesen (G)Vibeke Eskesen er født og opvokset i Vestjylland. Hun kom til Bornholm i 1974. Hun er gift med forfatteren Peter Poulsen og bor i Svaneke. Vibeke Eskesen har siden 2008 været formand for Svanekegaardens Kunst- og Kulturforening.

Landmand: EU-regler skader dyrevelfærd

Fødevarestyrelsen præciserer overfor landmændene, at det er forbudt at aflive deres dyr på marken. Ændringen af regler vækker harme hos en af de bornholmske landmænd.
EU-regler får nu fødevarestyrelsen til at sætte en generel stopper for markaflivninger. Thor Kure, der er lokal landmand har i mere end ti år fået sine dyr aflivet på marken, og forbuddet har sat hans følelser i kog.

- Selvfølgelig er jeg vred. Det er fuldstændig vanvid, siger Thor Kure.

Landmanden mener netop, det er mere humant at aflive dyrene på marken. Den nye praksis ærgrer også embedsdyrlægen Bente Johansen.

- Vi er lidt kede af det, for vi har haft nogle dyr, vi kunne aflive på stedet, og det er meget dyrevenligt, siger Bente Johansen.

EU-reglerne begrundes i argumenter omkring hygiejne og fødevaresikkerhed. Det er dog stadig tilladt at aflive dyrene på marken, hvis de er tilskadekomne eller for vilde til at transportere. Og fødevarestyrelsen arbejder faktisk på at finde grundlag i reglerne, så markaflivningerne kan fortsætte.

- Vi ser muligheder indenfor nogle andre regler, hvor vi kan muliggøre en slagtning på markerne, siger Charlotte Vilstrup, der er kontorchef hos Fødevarestyrelsen.

Thor Kure håber, det lykkedes for Fødevarestyrelsen.

- Vi vil prøve at få en dispensation, så det kan lykkedes hurtigst muligt. Ellers må man jo lade være med at have dyr, hvis EU ikke mener, man må have dyr på en dyreetisk måde, siger Thor Kure.

Aktuelle programmer på Play