Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Forskere: Naturen er trængt

97 procent af naturtyperne i Danmark er i en såkaldt ugunstig bevaringsstatus, viser opgørelse. Naturfredningsforening kalder det alarmerende.
Naturen har ikke fået det væsentligt bedre de seneste fem-seks år.

Det konkluderer forskere fra Aarhus Universitet i en opgørelse over bevaringsstatussen for naturtyper og arter, som Danmark skal aflevere til EU.

Her kan man læse, at 95 procent af naturtyperne har en såkaldt ugunstig bevaringsstatus. Én af de få undtagelser er de bornholmske havgrotter. Men skove, strandenge, overdrev og en række andre naturtyper er presset, fremgår det af notatet.

Og det gælder en lang række dyr også. Blandt andet den sjældne Bechsteins flagermus, der lever på Bornholm. Den klassificeres som havende moderat ugunstig bevaringsstatus. Og i det hele taget vurderer forskerne, at 57 procent af de dyrearter, man holder øje med, har en ugunstig bevaringsstatus.

DN kræver handling
Og det er et problem, vi skal gøre noget ved hurtigst mulig, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

- Tilstanden i vores skove er dybt alarmerende. 40 procent af Danmarks truede arter lever i skovene. De er afhængige af, at der er urørt skov, hvor der ikke er tømmerproduktion. Skovenes tilstand er gået fra rigtig dårligt til endnu værre, siger foreningens præsident, Maria Reumert Gjerding til Ritzau.

Hun mener, der er behov for en jordreform, og at staten indstiller skov- og landbrugsdriften på store dele af de offentligt ejede arealer.

Og miljøminister Lea Wermelin (S), medgiver, at konklusionerne i notatet ser nedlslående ud:

- Der er brug for, at vi gør mange ting. Vi har foreslået en biodiversitetspakke, meget mere urørt skov og en jordreform. Det er også det, vi har med i vores forståelsespapir, siger Lea Wermelin.

Hun er overbevist om, at det er muligt for regeringen at vende den negative udvikling og skabe fremgang.

Aktuelle programmer på Play