Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Fiskeriformand frygter for død havbund

Spildevand fra Polen har fosset ud i floden Wisla, som løber ud i Østersøen, og det bekymrer formanden for Bornholms og Christiansøs fiskeriforening. Havbunden kan nemlig dø af det.
Det er i forvejen en hård tid for de bornholmske fiskere, der ikke længere må fange torsk omkring Bornholm for at redde fisken. Med udsigten til, at spildevand fra Polen løber ud i Østersøen, kan fiskerne potentielt få det endnu sværere. Havbunden kan nemlig dø af spildevandet, frygter formanden for Bornholms og Christiansøs fiskeriforening, Thomas Thomsen.

- Det kan gøre Østersøen endnu mere iltfattigt, og fordi Østersøen er et lukket område, får vi kun nyt vand i havet, når der er storme, siger Thomas Thomsen.

Spildevandsudslippet skete tirsdag den 3. september, hvor to rør, der skal føre spildevand hen til et rensningsanlæg, sprang læk. Det betyder, at der siden tirsdag har fosset kloakvand ud i floden Wisla, som munder ud i Østersøen.

Det er ikke første gang, at fiskeriformanden oplever, at havet ikke er så rent, som det burde være. Flere gange på hans fisketure i farvandet omkring Polen har han oplevet, at der var urent vand.

- Hvis det har regnet kraftigt kan vandet godt være helt fyldt med sedimenter og sådan. Om det er rent vand eller spildevand, der er kommet i havet, det skal jeg ikke gøre mig klog på, siger Thomas Thomsen.

Fiskeriformanden ved, at uheld som det i Polen sker, men han mener, det ikke burde kunne ske. Han efterspørger bedre handleplaner for, hvordan man kan undgå uheld. Selvom det her spildevandsudslip er sket i Polen, så mener Thomas Thomsen, vi skal tage ved lære herhjemme.

Aktuelle programmer på Play