Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

På to og fire ben i Svartingedalen

En gruppe naturinteresserede brugte Naturens Dag i Svartingedalen. Og selvom området har særligt fokus på fuglelivet, så fik de også selskab af nogle særdeles nysgerrige geder.
- Jeg kigger på fugle fra morgen til aften, siger Klaus Hermansen.

Han er opsynsmand i det 27 hektar store område af Svartingedalen, som Fugleværnsfonden erhvervede i 2017, og som i 2018 blev udråbt til naturreservat.

I dag var han med på en tur gennem sprækkedalen, som Naturhistorisk Forening for Bornholm og Danmarks Naturfredningsforening Bornholm stod bag i anledning af Naturens Dag.

Fugleværnsfondens formål er at værne om Danmarks fugle, hvilket den blandt andet gør ved at skabe naturreservater rundt om i landet. Svartingedalen er fondens første reservat på Bornholm.

- Ved at vi lader træerne ligge, hvis de er væltede, vil der komme naturlige redehuller til gavn for hulrugende fugle som spætten, mejser og rødstjerter, siger Klaus Hermansen.

Den urørte skov vagte begejstring hos Marianne Petersen fra Esbjerg, der også var med på dagens tur.

- Det, der har været fascinerende, er, at vi har gået i noget, der minder meget om regnskov. Naturen har fået lov at passe sig selv. Og jeg fik da associationer om udlandet med høje klipper til den ene side. Det, synes jeg, var en oplevelse, siger Marianne Petersen.

Det var dog ikke kun de tobenede, der nød dagen i Svartingedalen. En del af den naturpleje, der foregår i sprækkedalen, sker nemlig ved hjælp af geder - og de var særdeles nysgerrige på de mange mennesker, der i dag valgte af gå tur i området.

Aktuelle programmer på Play