Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Festival med tilbud til skoler: Gratis deltagelse

Når Bornholms Litteraturfestival under Kulturugen inviterer til workshop med fantasyforfattere, kan to skoleklasser kommer gratis med.
Snart begynder årets Kulturuge på Bornholm. Og Bornholms Litteraturfestival, der er del af Kulturugen, har i år et godt tilbud til to skoleklasser: Deltag gratis i en workshop om den litterære genre fantasy.

Historier i fantasygenren foregår i eventyrlige og alternative verdener. En af de forfattere, der har haft stor succes med genren er Lene Kaaberbøl, der bl.a. har skrevet Skammerens Datter og Vildheks. Kaaberbøl, der for nyligt er flyttet til øen, kan man bl.a. møde til workshoppen, der bliver Bornholms første Børne- og Unge Litteraturfestival. Og altså en del af festivalen for voksne.

Workshoppen er åben for alle og består af tre forskellige arrangementer:

Kl. 9: Skab din egen Superhelt workshop: Spiderman, Wonderwoman og selvfølgelig Ant-Boy. Tegneserier og børnebøger er fyldt med fantastiske superhelte. Hvilken superhelt ville komme til live, hvis Du skulle bestemme? Hvordan ville han/hun se ud og med hvilke superkræfter? Det kan du finde ud af, når vi sammen med kulturformidler, forfatter og illustrator, Franz M.H. Bomberg dykker ned i superheltenes fantastiske verden og opfinder nye superhelte. Kr. 50,- inkl. billetgebyr + kulturuge badge (kun billetter ved bestilling på

Kl. 11: Lene Kaaberbøl fortæller om arbejdet og oplevelserne med bla. Skammerens Datter, Vildheks og selvfølgelig forfatterskabet. - Kr. 70 inkl. billetgebyr + KulturugebadgeKl.

13: Kenneth Bøgh Andersen fortæller om arbejdet og oplevelserne med bla. Antboy, Djævlekrig og forfatterskabet - Kr. 70 inkl. billetgebyr + KulturugebadgeFestivalen

Men litteraturfestivalen tilbyder altså gratis deltagelse til to bornholmske skoleklasser:

- Send en mail til booking@svanekegaarden.dk senest 12. september kl. 12: med skole, klasse og lærernavn samt kontaktoplysninger. De 2 klasser får besked fredag 13. sept. kl. 9.15, skriver Bornholms Litteraturfestival.

Aktuelle programmer på Play