Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Lokale kræfter og sultne maver gav 20.000 i kassen

Aktive Kvinder i Østermarie fik med hjælp fra andre frivillige på øen 20.000 kroner i overskud efter dagens kagebord.
Bananmuffins, marmorkage, rabarberkage, chokoladekage, æbleboller og kanelsnurrer. Der var nærmest ikke den kage, der ikke var repræsenteret, da Aktive Kvinder i Østermarie i dag havde inviteret til det årlige kagebord til fordel for Det Levende Køkken.

- Vi er rigtig mange frivillige mennesker omkring huset, men sådan en dag som i dag kommer der også mennesker fra hele øen. Nogen kender os, og nogen kender os ikke. Og det, de ser, er et fællesskab, der blomstrer i Østermarie. Og fællesskaber i dagens Danmark er jo noget af det bedste, man overhovedet kan forestille sig, siger bestyrelsesmedlem i Det Levende Køkken, Sussie Holmtoft.

Det Levende Køkken arbejder til daglig med blandt andet at fremme hverdagssundheden, men den her ene dag om året er der altså fuldt fokus på kager.

Og alle de mange kager kombineret med 225 sultne maver resulterede i dag i et overskud på 20.000 kroner. Det er lidt mindre end sidste år, hvor der da også var 300 deltagere.

- Vejret taget i betragtning synes vi, det er gået rigtig godt, siger formand for Aktive Kvinder i Østermarie, Gitte Thomasen, med henvisning til det ustadige søndagsvejr.

Det ville dog ikke have gjort noget, hvis der havde været lidt flere gæster - der var nemlig kage nok. Gitte Thomasen fortæller, at mens noget af det overskydende kage bliver sat frem til et arrangement i morgen, så er en del også blevet frosset ned. Så bare rolig, det går ikke til spilde.

Aktuelle programmer på Play