Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Antennebrugere rammes af sort skærm

Ser du tv via antenne, så vil du fra midnat til klokken 14 i morgen opleve sort skærm.
Hvis du er én af de bornholmere, der ser tv via antenne, så skal du læse videre her, selvom det bliver lidt teknisk.

Fra midnat i aften og frem til klokken 14 i morgen bliver der nemlig ændret på frekvenserne til tv, og det betyder, at der i denne periode vil være sort skærm.

Én af dem, der skal foretage arbejdet, er Henrik Elm. Han er driftstekniker ved Cibicom, og arbejdet med ændringerne kan kun foretages, hvis signalet i mellemtiden bliver slukket.

- De gamle combinere (dét apparat, der forbinder alle tv-sendere til et signal, red.) er skåret til de kanaler, vi sender på i dag, og eftersom vi skal sende på nogle nye kanaler, så er vi nødt til at udskifte combinerne. Det kan kun gøres ved at vi slukket signalet, fortæller han.

Combinerne kombinerer ét tv-signal, som kan blive sendt ud via den 309 meter høje antenne, der står placeret i Rø Plantage.

Det er herfra alle bornholmske antennebrugere modtager det signal, de kan se på deres tv, men en politisk beslutning om at ændre på frekvenserne betyder altså, at signalet skal ændres.

- Alle tv-udsendelser over 700 MHz skal lukkes, fordi frekvenser over dét skal frigives og bruges til mobiltelefoni-og mobilt bredbånd, fortæller Henrik Elm.

Det betyder, at alle sendere over 700 MHz flyttes ned til en frekvens, der ligger under 700 MHz, og det kræver et slukket signal i ændringsperioden.

Er du antennebruger, skal du derfor fatte fjernbetjeningen og foretage en automatisk kanalsøgning efter klokken 14 i morgen. Herefter vil du igen kunne se tv ganske som før. Fra den 1. april 2020 skal man yderligere sikre sig, at man har et DVB-T2-kompatibelt tv eller modtagerboks, som kan blive koblet til fjernsynet, hvis man vil kunne se antenne-tv.

Aktuelle programmer på Play