Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

5 mod 5: Viking prøver ny håndboldform af

Mandag aften havde Viking Håndbold for første gang inviteret til five-a-side-håndbold.
Der var masser af mennesker, der var mødt op til five-a-side håndbold i Rønne Idrætshal mandag aften.

Projektet med five-a-side håndbold er et samarbejde mellem DGI og DHF, og her til aften var det så Viking Håndbold, der lagde baner til håndboldspillet.

- Vi blev spurgt af DGI og DHF's 'Bevæg dig for livet', om vi havde lyst til at et inspirationskursus i five-a-side. Det takkede vi ja til. Lige så meget for at vi selv i klubben kan prøve at få gamle og nye spillere i gang igen, siger Kasper Stenbye, formand i Viking Håndbold.

Five-a-side bliver spillet med regler og med en blødere bold. Spillet skal være med til at få flere tidligere håndboldspillere til at gå på banen igen.

- Mange tidligere håndboldspillere savner følelsen af at skyde bolden i mål og have et fællesskab omkring håndbolden. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at alle tidligere og nuværende spillere bevarer kontakten til klubberne og bliver i klubberne som aktive, fortæller Bjørn Stubager Hessellund, håndboldkonsulent for Bevæg dig for livet Håndbold.

Og hos en af aftenens five-a-side spillere - og tidligere håndboldspiller som ung - har det nye koncept med fem mod fem potentiale.

- Det er sjovt. Jeg håber, der også er nogle af de andre klubber, der kan trække spillere til, så man potentielt kan få en five-a-side-turnering op at køre. Det kunne være fedt, siger Klaus Dahl.

Holdet i Viking Håndbold træner hver mandag fra 19:30-21:00.

Aktuelle programmer på Play