Næste udsendelse: 23:20 Kirke og meninger (G)

TV i dag

 • 22:15På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 22:50Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 23:20Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen Forlis - en fotoudstilling (G)Det er blevet til udstillingen Forlis.Skibe er strandet og forlist ved øens kyster igennem hundreder af år. Jacob Seerup fra Bornholms Musem har været i arkiverne og fundet spektakulære billeder frem.
 • 00:20På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 00:55Mellem os (G)Rønne-præst Ulla Skov er netop vendt tilbage til Bornholm efter 7 måneders udsendelse som feltpræst for de danske soldater i Afghanistan. Hun fortæller om sit arbejde som feltpræst, og om mødet med den afghanske befolkning. Især de unge afghanske kvinder, der kæmper deres egen krig for frihed og ligeværd, har gjort stort indtryk på 'Ulla the Mullah', som var kvindernes kærlige kaldenavn til den danske feltpræst.
 • 01:25Kirke og meninger (G)Debatprogram, hvor Laura Cæcilie Engell Jessen, Niels Engelbreht og Michael Kaarby diskuterer store, små og lokale spørgsmål.
 • 02:05Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Dannevirke, Aalborg, Thorsminde, Odense, Bangsbo og Holbæk.
 • 03:10EKKO special - Bornholm planter træer (G)
 • 04:00Vild Med Dyr - Oddere (G)Odderne i Randers Regnskov er kvikke og meget nysgerrige dyr. I dag skal Anna Louise Tranæs give dem en anderledes godbid. Det bliver en udfordring for både menneske og oddere.
 • 04:30Nationalpark Thy (6:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Oddur Stefan Steinthorsson (G)Oddur Stefan Steinthorsson er musiker i sin grundvold. Han er en bestanddel af musikgruppen Oraklet på Bornholm, som også har leveret musikken til programmet med Oddur. Han er uddannet musik- og dansklærer og har boet på Bornholm siden 1994.

Nexø ramt af skybrud

Hele Bornholm er omfattet af det varsel om kraftig regn og torden, der blev udsendt af DMI mandag. Men bygerne rammer meget forskelligt.
Fra klokken 12:07 til 12:45 er der faldet 24,2 milimeter regn i Nexø. Og efter meteorologernes definitioner, så er der tale om et skybrud. de målinger TV 2/Bornholm har fået er ikke officielle, så oplysningen er med forbehold.

Men her er for en sikkerheds skyld lidt info:

- Definitionen på skybrud er, når der falder mindst 15 millimeter regn inden for 30 minutter.

- Kraftig regn er, når der falder over 24 millimeter regn på seks timer eller kortere tid.

Én ting er helt sikker. De fleste steder på Bornholm har det regnet i dag. Til gengæld er mængderne af vandet, der kommer ned fra sluserne fra oven meget forskellig alt efter, hvor på Bornholm man befinder sig.

For eksempel kunne man ved middagstid i Aakirkeby opleve at regnen væltede ned i det meste af en halv time. I samme tidsrum som det i Nexø anførte faldt der 7:23 millimeter. Men da det tager tid at skrive en artikel som denne, så kan Aakirkeby godt være nået op på skybrudsniveau i mellemtiden.

Andre steder på øen småregnede det blot samtidigt. Så bygerne, der falder kan være meget lokale.

Den megen regn kan give oversvømmede veje. Så pas på med at køre for stærkt. Om der er tale om skybrud eller kraftig regn, er ofte svært at vurdere.

Byger - og dermed også skybrud - er generelt svære at forudsige, men meteorologerne ved ofte, hvornår der er gunstige forhold for byger, og hvornår der ikke er det.

Skal du ud i dag? Så tag regntøjet eller paraplyen med.

Ved middagstid blev der i Nexø meldt om en enkelt kælder med vand i. Men det kan ændre sig når folk kommer hjem fra arbejde.

Aktuelle programmer på Play