Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Ingen vil have kommunen som bankkunde

Bornholms Regionskommune ville droppe Danske Bank. Det kommer dog ikke til at ske foreløbig, da ingen andre banker vil have kommunen som kunde.
Efter planen ville Bornholms Regionskommune droppe Danske Bank. Den plan kan se ud til at være gået i vasken, da ingen af de andre lokalt forankrede banker vil have kommunen som bankkunde. Det fremgår af en dagsordenen fra Økonomi-, Erhvervs-og Planudvalget.

Selvsamme udvalg besluttede ellers den 21. november 2018 at se på mulighederne for at ophæve samarbejdet med Danske Bank. Det skete efter bankens hvidvask af milliardbeløb i en afdeling i Estland.

Derfor kiggede kommunen efter et nyt pengeinstitut. Men her har hverken Arbejdernes Landsbank, Nykredit Bank eller Sydbank ønsket at byde ind på varetagelsen af kommunens daglige bankforretninger og gældspleje.

- Hvis man ikke ønsker Danske Bank, fordi de har foretaget sig noget ulovligt i Estland, så synes jeg, det er okay, at man går ud og ser på hvilke alternativer der findes. Det er vi så gået i gang med nu, siger medlem af Økonomi-, Erhvervs- og Planudvalget Morten Riis (Ø).

Dermed er aftalen med Danske Bank ikke opsagt.

Kommunen har forlænget den nuværende aftale med Danske Bank med ét år til 28. februar 2021. Det sker, da man ikke kan nå at holde udbud og implementere en ny udbyder inden aftale oprindeligt udløber ultimo februar 2020.

- Det er ærgerligt, det er sådan, men selv ved et nyt udbud, ligger der ikke nogen garanti for, at Danske Bank som vi har fravalgt, ikke vil vinde det nye udbud, siger Morten Riis.

For at opnå flere tilbud på opgaven, skal kommunens samlede bankforretninger nu sendes i EU-udbud, hvilket kan betyde, at den bank der vinder udbuddet ikke med sikkerhed har filial på Bornholm. Hos Danske Bank i Rønne har man meldt ud, at man har interesse i at byde ind på et nyt udbud.

Aktuelle programmer på Play