Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Ny fejl: Halv million brugt uden godkendelse

En anlægsbevilling på en halv million er blevet afholdt uden politisk godkendelse.
500.000 danske kroner.

Det er dét beløb, som en blevet afholdt til at samle børne- og ungeområdet på Ullasvej. Anlægningsbevillingen på den halve million er blevet godkendt af styregruppen, uden det er blevet politisk godkendt. Det viser en mail, som TV 2/Bornholm er kommet i besiddelse af.

- Det er i forlængelse af (Snorrebakkesagen, red.), og derfor irriterer det mig også grænseløst, at man tydeligvis ikke har lært at koble to legemsdele sammen på trods af, at BDO rapporten har fastslået, at det var ulovligt, siger René Danielsson til TV 2/Bornholm.

Torsdag aften sprang René Danielsson bomben, hvor han i torsdages udgave af debatprogrammet 360 fortalte om de penge ’der var blevet indefrosset’, før de var godkendt af politikerne.

- Man bruger en halv million kroner uden at spørge politikerne om lov. Seks uger efter BDO kommer med deres revisionsrapport, der gør man præcist det samme igen, fortalte René Danielsson i debatprogrammet 360.

Pengene, som blev brugt, er nu blevet politisk godkendt i økonomiudvalget. Og Dansk Folkepartis kommunalbestyrelsesmedlem er klar i mælet om den nye udvikling i Snorrebakkesagen.

- I min verden er det et lige så klokkeklart lovbrud, som da man tog halvanden million kroner fra driftskonti og brugte, siger han.

Hvad ville der ske, hvis de her penge ikke var blevet bevilliget?

- Så var projektet i princippet stoppet. I min verden er den ikke meget længere, lyder det fra René Danielsson.

’Barnagtige fejl'
Ifølge René Danielsson sendte økonomidirektør Claus Stensgaard Jensen en mail rundt til medarbejdere i kommunen og styregruppen for Snorrebakken den 2. august.

Her fremhævede han, at man ikke skulle afholde udgifter, før de var politisk godkendt.

Endnu en fejl, der ærgrer René Danielsson.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der er nogle, der fortæller, hvordan det kan ske igen. Jeg troede lige, man havde redegjort for, hvordan man kan stramme op på tingene, og alligevel laver man, det jeg vil kalde, barnagtige fejl, siger han.

Der er mere om sagen i vores nyhedsudsendelse klokken 19:30.

Aktuelle programmer på Play