Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

  • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
  • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
  • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
  • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
  • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Køkkenpersonale skal se på lokale fødevarer

Køkkenpersonale fra de offentlige køkkener tager på inspirationstur til de lokale fødevareproducenter i næste uge.
Der skal flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. På mandag besøger køkkenpersonale fra kommunens offentlige køkkener derfor flere af øens lokale fødevareproducenter.

Det oplyses, at der gennem inspiration og dialog bliver sigtet mod, at lokale fødevarer kommer til at fylde mere i de offentlige køkkener.

Det er målet, at lokalt producerede fødevarer skal fylde mindst 40 procent i de offentlige køkkener inden 2020 – det er kommunens målsætning. Mandag eftermiddag åbner tre lokale fødevareproducenter derfor dørene op for køkkenpersonalet fra flere af øens offentlige storkøkkener. Køkkenpersonalet er inviteret til en åben snak om lokale fødevarer, fødevarestolthed, forsyningssikkerhed og en styrket fælles fremtid.

Eftermiddagen skal benyttes til at sætte fokus på, hvordan samarbejdet mellem de lokale producenter og aftagerkøkkenerne i Bornholms Regionskommune kan styrkes. De lokale producenter er meget interesserede i at levere kvalitet ind i de offentlige måltider. Derfor er det et ønske, at dagen vil skabe rum for dialog om køkkenernes ønsker og behov, så producenterne har bedre forudsætninger for at navigere efter det.

Ud over at køkkenmedarbejderne vil få et indblik i den daglige produktion af henholdsvis æg, grøntsager og kartofler, vil der også være mulighed for at få en dialog med landmændene, konsulenter fra BC Catering og Bornholms Regionskommune om de forskellige produktionsmuligheder på Bornholm.

Eftermiddagen slutter af med en dialog om, hvordan de forskellige aktører kan arbejde sammen om at få flere lokale fødevarer ned i de offentlige gryder. Et samarbejde som forhåbentlig også vil blive styrket af den korte afstand, der er mellem aftager og producent, som er helt specielt for Bornholm.

Aktuelle programmer på Play