Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Thomas Cook er gået i betalingsstandsning

Selskabet bag charterfly fra Bornholms Lufthavn er natten mellem søndag og mandag gået i betalingsstandsning. 7.000 danske gæster er strandet på ferie.
På torsdag skulle Spies have fragtet et fly med forventningsfulde bornholmere direkte til Kreta i Grækenland, men det sker formentlig ikke, da Spies er gået i betalingsstandsning.

Natten mellem søndag og mandag måtte ledelsen i Thomas Cook Group opgive at få en plan strikket sammen, der kunne sikre virksomhedens overlevelse. Det betød, at selskab gik i betalingsstandsning med øjeblikkelig virkning - og at I 7.000 danske turister på ferie står i en uvis situation.

- Vi beklager dybt den opståede situation og de konsekvenser det medfører for vores gæster. Vi har måtte vente på besked til det sidste, om hvor vidt vores fly kunne komme i luften, men måtte indse at dette ikke ville være muligt i dag, og vi har derfor valgt at indstille alle mandagens afgange, siger Magnus Wikner, Koncernchef i Norden.

- Vi har fuld fokus på at informere kunderne nu og vi regner med at have mere information i løbet af dagen, men har ikke alle svar på hvordan Thomas Cook Groups konkurs vil påvirke vores kunder.

Det er anslået, at Thomas Cook-koncernen over hele verden har 600.000 gæster på rejse i øjeblikket, og alene 160.000 af disse skal tilbage til Storbritannien.

Årsagen til betalingsstandsningen skyldes et pludseligt krav fra bankerne om at finde yderligere 200 millioner britiske pund, eller godt 1,7 milliarder kroner, til at sikre den fremtidige drift. Det kunne selskabet ikke - og derfor må selskabet fly nu blive på jorden.

Derfor er bornholmernes rejse til Kreta på torsdag formentlig aflyst og det samme gælder formentlig de næste charterafgange fra Bornholm den 2. oktober mod Rhodos, den 17. oktober mod Gran Canaria og den 10. mod Heraklion på Kreta.

Spies hører til den Nordiske del af Thomas Cook, som også består af varemærkerne Ving og Tjäreborg.

Aktuelle programmer på Play