Næste udsendelse: 23:35 Under overfladen: Hajerne i Billund (G)

TV i dag

 • 23:1020 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 23:35Under overfladen: Hajerne i Billund (G)En attraktion under overfladen er hajerne i Legolands store akvarium. Her dykker Morten Sørensen to gange om ugen for at pudse vinduer og holde Atlantis og dyrene i god stand.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 00:5520 år med søde sager (G)For 20 år siden - eller helt præcis den 5. maj 1999 - slog ægteparret Birgitte Kjær og Peter Bræstrup dørene op til et chokoladeværksted i Snogbæk. Reportagen var på besøg hos dem her i slutningen af august, hvor Peter og Birgitte gav sig tid efter dagens travlhed for at fortælle om, hvordan det var at opleve drømmen om at uddanne sig og derefter at blive iværksættere, for til sidst at starte et chokoladeimperium i Snogbæk.
 • 01:20Bornholm knokler - Graver (G)Hvad får man hvis man kombinerer en journalist i praktik som graver med en havetraktor, og placerer dem på en smuk kirkegård i den bornholmske sensommer? Det kan du finde ud af, hvis du kigger med i denne udgave af Bornholm Knokler, hvor der også bliver tid til en snak om døden, døbefont og ukrudt. bornholmere på arbejde.
 • 02:00Månedens foredrag: Henning Bender, Svensk indvandring til Bornholm (G)Svensk indvandring til Bornholm.
 • 03:00Helt i fisk - På karpejagt (G)I Klemensker ligger en lille sø, hvor Helt i Fisk-holdet har besluttet at prøve kræfter med medefiskeriet. Det går. Ja, faktisk helt og aldeles over forventning. Vi er skridtet over melklister, og dét giver i den grad pote.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Operation hund (G)Det går voldsomt for sig når de afrikanske vildhunde i Ree Park slås. Alfahannen har i kampens hede fået bidt et stykke af kæben - så den skal under dyrlægens kniv i dagens Vild med dyr.
 • 04:30Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Ann Charlott Skogøy (G)Ann Charlott Skogøy boede en årrække i København, men ledte sammen med sin kæreste efter en gård på landet. De fandt den lige uden for Klemensker for otte år siden. Sidste år valgte Ann at bruge al sin tid på sin Mor, der var uhelbredeligt syg. Ann Charlott Skogøy er uddannet tekstildesigner. Hun tror på, at et mere simpelt liv i god kontakt med andre mennesker kan være en god måde at leve for mange mennesker.

Dennis Gade Kofod udkommer med to bøger i dag

"Alfreds mindebog" og "Det levende land" er titlerne på to nye bøger med den bornholmske forfatter Dennis Gade Kofod. Begge bøger udkommer i dag.
Udgivelse nummer 22 og nummer 23 udkommer i dag.

Den 43-årige bornholmske forfatter Dennis Gade Kofod er flittig med sin pen og ved tasterne på computeren. I dag kan han føje yderligere to bøger til hans udgivelsesliste, som rummer titler som 'Nexø Trawl', 'Nancy' og 'Kattemand, åh kattemand'.

I dag udkommer bogen 'Det levende land', som er bornholmske folkesagn, gendigtet af Dennis Gade Kofod. Bogen er samtidig også dette års gave til medlemmer af den bornholmske museumsforening.

- Jeg tror, jeg var 14 eller 15 første gang, jeg skrev mit første folkesagn ned, som jeg hørte. Så har det bare fulgt mig siden i mine andre bøger, og det er noget, der kommer til at følge mig resten af mit liv, det har været helt særligt, og jeg har været meget nervøs, siger Dennis Gade Kofod om dagens bogudgivelse.

'Alfreds mindebog' er titlen på den anden bog, som udkommer i dag. Den er udgivet på Høst og Søn og er "en glædesfuld og lys historie om tab og sorg og det, vi alligevel har tilbage, når dem vi elsker dør", som forlaget skriver.

- De (bøgerne red.) har så lidt med hinanden at gøre, så de kommer ikke til at skygge for hinanden. Der er ikke rigtig tradition for at anmelde billedbøger på udgivelsesdagen, så det er lidt ´Det levende land´, der fylder i dag, siger Dennis Gade Kofod.

Dennis Gade Kofod fortæller om sine nye udgivelser i Mellem Os den 10. oktober.

Udgivelsesliste:
Anskudte dyr, Anblik 2005
Frøken Knirk – og den store hemmelighed, Phabel 2006
Brøndtjætten, Rosinante 2006
Christian Skov – læsninger i forfatterskabet, Anblik 2007
Nexø Trawl, Rosinante 2007
Frøken Knirk og den gale robothund, Høst og Søn 2009
Superhelte i det hele taget, Rosinante 2010
Ellestingeren, drama for børn, 2012
Dette er ikke en krimi, Lindhart og Ringhof (Bidrag) 2012
Genfærd, Rosinante 2013
Mordet i Vestermarie, drama, 2014
Skifiting, billedroman, Jensen og Dalgaard, 2014
Jeg vælger uden filter, Høst og søn (Bidrag), 2016
Nancy, Rosinante, 2016
Bornholm - Steder og mennesker, Gyldendal, 2016
Danmark mit fædreland, drama, 2018
Vildfaren, Jensen og Dalgaard, 2018
Kattemand, åh kattemand, Jensen og Dalgaard, 2018
Folkemøg, Rosinante, 2018
Det levende land, Rosinante, 2019
Reservat, Cobolt, 2019
Bjergtaget, Jensen og Dalgaard, 2019
Alberts mindebog, Høst og søn, 2019

Aktuelle programmer på Play