Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Konflikt i Nye Borgerliges lokalafdeling

Kim Bjelstrand trækker sig fra bestyrelsen, fordi han mener højreekstremister vil styre lokalafdelingen. Men det skyldes utilfredshed, ifølge formanden.
Kim Bjelstrand skriver på Facebook, at han er demokrat og hader nazisme. Og da han mener, at nogen med ultranazistisk baggrund ønsker at overtage styringen af lokalafdelingen, har han valgt at stoppe.Men det passer ikke, ifølge formanden for Nye Borgerliges lokalafdeling Kim Erik Biel-Nielsen. Formanden forklarer, at baglandet har været utilfreds med bestyrelsens arbejde. De er blandt andet utilfredse med nogle af de opgaver, Kim Bjelstrand havde ansvaret for.

Utilfredsheden går blandt andet på, at mailinglisterne ikke er ajourførte, så medlemmerne ikke bliver indkaldt til events og møder samt organiseringen af opsætningen af valgplakater under valget.

Utilfredsheden i baglandet kom blandt andet til udtryk på et bestyrelsesmøde d. 10. september, hvor Kim Bjelstrand ifølge formanden gik i vrede.

- Kim Bjelstrand blev meget oprevet og forlod bestyrelsesmødet, inden det kom i gang, siger Kim Erik Biel-Nielsen.

Ifølge Kim Bjelstrands facebookopslag skyldes bruddet med bestyrelsen dog, at:

- "en lille flok højreekstremister (nogen med ultra nazistisk baggrund) ønsker at overtage styringen af lokalafdelingen."

Den kommentar er formand Kim Erik Biel-Nielsen dog meget uforstående overfor.

- Det hold, der i øjeblikket står for Nye Borgerlige på Bornholm, der er der ingen, der tilhører ultrahøjre eller er forhenværende nazister.

Han mener desuden ikke, at Kim Bjelstrands beskyldninger har gang på jord.

- Jeg ser det som en forslået mand, der slår ud i blinde. Jeg kan ikke se det anderledes, siger Kim Erik Biel-Nielsen.

Bestyrelsen har besluttet at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling d. 7. oktober. Her konstituerer Nye Borgerlige på Bornholm sig i håbet om imødekomme kritikken fra baglandet.

Aktuelle programmer på Play