Næste udsendelse: 23:05 Mellem os (G)

TV i dag

 • 23:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 23:30360 Eventuelt (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - KLAK Peters Jul (G)I denne uge er kulturreportagen med når Klak øver på årets forestilling, Peters Jul.
 • 00:20Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 01:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 01:30Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:40360 Eventuelt (G)
 • 02:05Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:12) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 02:40Helt i fisk - Hornfiskefest (G)Nogle gange taber man, andre gange vinder man. Når der er hornfisk i farvandet, og de er i gang med at lege, vinder man i dén grad. Helt i Fisk-holdet er med til Hornfiskefestival på Bornholm, og det går ikke så dårligt.
 • 03:10Under overfladen: Hajerne i Billund (G)En attraktion under overfladen er hajerne i Legolands store akvarium. Her dykker Morten Sørensen to gange om ugen for at pudse vinduer og holde Atlantis og dyrene i god stand.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Rokker (G)Kattegatcentret i Grenaa fik for nylig stor opmærksomhed, da det lykkedes at forevige en pigrokkes fødsel på film. Nu skal rokkemor flyttes tilbage til hajtanken hvor vi også skal se hvordan det går med træningen af hajerne.
 • 04:30Nationalpark Thy (8:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Rune Schytte (G)Rune Schytte er fra Norge. Efter to sommerferier på Bornholm var han forelsket i øen. Han flyttede til i 2004 med sin familie. Rune Schytte har sit eget produktionsselskab, og han laver dokumentarfilm.

Forældre skal anerkende børns digitale verden

De fleste børn har en mobiltelefon, som giver adgang til en helt anden digital verden. Og det er faktisk ikke en dårlig ting, mener ekspert.
Selvom mange forældre selv er online på de sociale medier, så er det alligevel en uoverskuelig og måske endda også frygtsom verden for nogle forældre, når det gælder deres børns tilstedeværelse. Men sådan behøver det slet ikke at være, lyder det fra Jonas Ravn.

Han er projektleder på Center for Digital Pædagogik, og han holder foredrag for forældre og fagfolk om netop dét emnet - her får du hans tre bedste råd til at imødekomme dit barns færden i den digitale verden.

Vis interesse for dit barns adfærd på de sociale medier.

- Man kan godt nogle gange tænke, at børn er meget mere vidende end én selv, og der kommer nyt hele tiden. Og det kan også godt være, men børnene har stadig brug for at blive guidet af forælder i forhold til, hvordan man er en god ven, og hvordan er man sammen med hinanden derinde. Og hvis man viser interesse, så kommer de også til én, hvis der er noget galt - og det magter de ikke, hvis de tænker: "Min mor ved jo ikke engang, hvad Snapchat er," fortæller han.

Anerkend de sociale medier - de er vejen til et fællesskab

- Voksne har nogle gange en tendens til, at alt det, der foregår online er forkert. Man tænker det som noget, der er løsrevet fra det fysiske på en eller anden måde. Og jeg tror, det ville gavne rigtig meget, hvis voksne begyndte at tænke, at det er en del af børnenes måde at være sammen på. Det er ikke moget, man bare sådan lige kan slukke for, og der er faktisk nogle rigtige gyldige venskaber i det, selvom det foregår digital.

Og husk, at vær en god rollemodel selv , afslutter han.

Aktuelle programmer på Play