Næste udsendelse: 23:05 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:20Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 23:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 23:30360 Eventuelt (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - KLAK Peters Jul (G)I denne uge er kulturreportagen med når Klak øver på årets forestilling, Peters Jul.
 • 00:20Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 01:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 01:30Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:40360 Eventuelt (G)
 • 02:05Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:12) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 02:40Helt i fisk - Hornfiskefest (G)Nogle gange taber man, andre gange vinder man. Når der er hornfisk i farvandet, og de er i gang med at lege, vinder man i dén grad. Helt i Fisk-holdet er med til Hornfiskefestival på Bornholm, og det går ikke så dårligt.
 • 03:10Under overfladen: Hajerne i Billund (G)En attraktion under overfladen er hajerne i Legolands store akvarium. Her dykker Morten Sørensen to gange om ugen for at pudse vinduer og holde Atlantis og dyrene i god stand.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Rokker (G)Kattegatcentret i Grenaa fik for nylig stor opmærksomhed, da det lykkedes at forevige en pigrokkes fødsel på film. Nu skal rokkemor flyttes tilbage til hajtanken hvor vi også skal se hvordan det går med træningen af hajerne.
 • 04:30Nationalpark Thy (8:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Rune Schytte (G)Rune Schytte er fra Norge. Efter to sommerferier på Bornholm var han forelsket i øen. Han flyttede til i 2004 med sin familie. Rune Schytte har sit eget produktionsselskab, og han laver dokumentarfilm.

BM i maraton: Endnu en sejr til Hulgaard

Tre timer og 18 minutter tog det Laura og Tommy Hulgaard at tilbagelægge dagens løbetur på 42,195 kilometer. Det gør dem til bornholmsmestre i maraton.
Klokken 10 gik starten ved Skippertorvet i Nexø. Laura og Tommy Hulgaard lagde sig fra begyndelsen helt i front, og parret havde da også en forventning om at tage sejren i dag.

- Ja, målet er at vinde. Vi følges ad, men vi har begge været syge med maveinfluenza. Min mand har endda været lidt mere syg end mig, så han er også indstillet på at slippe mig og omvendt selvfølgelig. Men ellers prøver vi at følges ad og få en god tur ud af det, forklarede Laura Hulgaard, der løber for Viking, før dagens løb.

Løberne skulle ud på en godt og vel ti kilometer lang rute. Fra Nexø gik turen langs kysten til Balka og Snogebæk - og ud til Fyrvejen, hvor der var indlagt et vendepunkt. Ruten skulle tilbagelægges 4 gange i alt for at nå et maraton.

Laura og Tommy Hulgaard løb også bornholmsmesterskabet i maraton i 2018, hvor de vandt i tiden tre timer og 22 minutter. Målet i dag var egentlig komme ind i tiden tre timer og 15 minutter, men det nåede parret ikke helt.

De kom i mål i tiden tre timer og 18 minutter.

- Jeg er tilfreds med resultatet. Jeg ville selvfølgelig gerne have løbet på tre timer og 15 minutter, men det må blive en anden gang, siger Laura Hulgaard, og tilføjer om turen:

- Jeg havde lidt kvalme og måtte ned og gå et par gange, hvor jeg troede, jeg skulle kaste op, men det skulle jeg så ikke alligevel. Så var det bare op igen og fart på.

Parret er dog klar til at tage udfordringen op igen til næste år, hvor Laura Hulgaard allerede har sat sig et særligt mål.

- Næste år stiller jeg op igen, og så har jeg faktisk en plan om, at jeg skal løbe under tre timer på en maraton. Så det er målet. Min mand er ikke helt enig. Han synes, det er for hurtigt, og at vi skal træne for meget, men det er planen, forklarer Laura Hulgaard.

Bornholmsmesterskaberne i maraton er arrangeret af SÅN-løberne, og man kunne i dag både løbe et hel maraton og et halvt maraton.

11 deltog i maraton, 49 deltog i halvmaraton og 4 stod på rulleski.

Aktuelle programmer på Play