Næste udsendelse: 23:05 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:20Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 23:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 23:30360 Eventuelt (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - KLAK Peters Jul (G)I denne uge er kulturreportagen med når Klak øver på årets forestilling, Peters Jul.
 • 00:20Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 01:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 01:30Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:40360 Eventuelt (G)
 • 02:05Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:12) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 02:40Helt i fisk - Hornfiskefest (G)Nogle gange taber man, andre gange vinder man. Når der er hornfisk i farvandet, og de er i gang med at lege, vinder man i dén grad. Helt i Fisk-holdet er med til Hornfiskefestival på Bornholm, og det går ikke så dårligt.
 • 03:10Under overfladen: Hajerne i Billund (G)En attraktion under overfladen er hajerne i Legolands store akvarium. Her dykker Morten Sørensen to gange om ugen for at pudse vinduer og holde Atlantis og dyrene i god stand.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Rokker (G)Kattegatcentret i Grenaa fik for nylig stor opmærksomhed, da det lykkedes at forevige en pigrokkes fødsel på film. Nu skal rokkemor flyttes tilbage til hajtanken hvor vi også skal se hvordan det går med træningen af hajerne.
 • 04:30Nationalpark Thy (8:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Rune Schytte (G)Rune Schytte er fra Norge. Efter to sommerferier på Bornholm var han forelsket i øen. Han flyttede til i 2004 med sin familie. Rune Schytte har sit eget produktionsselskab, og han laver dokumentarfilm.

Sportsfiskerforening: Vi må rette ind

Lystfiskere må med de nye kvoter fange fem torsk om dagen i Østersøen. Ikke imponerende, mener Bornholmsk Sportsfiskerforening - men bedre end udgangspunktet.
Det så ud til at blive en kraftig reducering af torskekvoterne for lystfiskere, da fiskeriminister Mogens Jensen (A) i går mødtes med de øvrige EU-landes fiskeriministre i Luxemburg.

Kommissionen havde foreslået en reducering fra syv til to torsk om dagen, men endte med en aftale på fem i den vestlige Østersø.

- Det er jo ikke imponerende, men det er jo sådan det er, så vi må rette ind efter reglerne, lyder reaktionen fra Simon Rømer, formand for Bornholms Sportsfiskerforening.

Selvom han gerne så, at de kunne tage ti-femten torsk med hjem fra en fisketur, så ønsker han også at torskebestanden bliver genoprettet.

- Jeg har svært ved at tro på, at det er lystfiskeriet, der presser torskebestanden, men vi er selvfølgelig kun interesseret i, at fiskene har gode forhold, siger han.

Ifølge formanden kan det dog blive en udfordring at trække andre med ud på torsketur med de nye kvoter.

- Det giver kvalitet, at man kan have nogle torsk med hjem, så på den måde er fem torsk ikke særligt meget. Vi har også de her pirkebåde, hvor turister tager med ud og fanger torsk, og det kan være svært at sælge, at man kun må fange fem torsk, fortæller han.

Når alt kommer til alt er det dog alligevel en lettet formand her dagen efter afgørelsen for næste års torskekvoter.

- Fem er jo bedre end to, så det er jo stort, siger han.

Februar og marts måned er såkaldt lukkeperiode, og her må der kun fanges to torsk. Det er særligt denne periode, der kan få konsekvenser for såkaldte pirkebåde, der sejler ud fra Sjælland, fortæller Simon Rømer.

Hvordan reglerne kommer til at se ud for den østlige Østersø, er Sportsfiskerforbundet lige nu i gang med at danne sig et overblik over. Frygten var før mødet, at fiskeriet helt ville blive lukket ned i området.

Aktuelle programmer på Play