Næste udsendelse: 23:05 Mellem os (G)

TV i dag

 • 22:20Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 23:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 23:30360 Eventuelt (G)
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - KLAK Peters Jul (G)I denne uge er kulturreportagen med når Klak øver på årets forestilling, Peters Jul.
 • 00:20Grøn, Grønnere, Bornholm - Transport, rejser, fy! (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 01:05Mellem os (G)I Mellem Os kan du møde vinderen af DI Bornholms initiativpris, nemlig maskinvirksomheden Borncut, som producerer portionsskæremaskiner. Hvorfor de har vundet prisen får du svaret på i aften. Det skal også handle om kraut og et samarbejde mellem en lille bornholmsk producent og det store Coop.
 • 01:30Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:40360 Eventuelt (G)
 • 02:05Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:12) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 02:40Helt i fisk - Hornfiskefest (G)Nogle gange taber man, andre gange vinder man. Når der er hornfisk i farvandet, og de er i gang med at lege, vinder man i dén grad. Helt i Fisk-holdet er med til Hornfiskefestival på Bornholm, og det går ikke så dårligt.
 • 03:10Under overfladen: Hajerne i Billund (G)En attraktion under overfladen er hajerne i Legolands store akvarium. Her dykker Morten Sørensen to gange om ugen for at pudse vinduer og holde Atlantis og dyrene i god stand.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Rokker (G)Kattegatcentret i Grenaa fik for nylig stor opmærksomhed, da det lykkedes at forevige en pigrokkes fødsel på film. Nu skal rokkemor flyttes tilbage til hajtanken hvor vi også skal se hvordan det går med træningen af hajerne.
 • 04:30Nationalpark Thy (8:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Rune Schytte (G)Rune Schytte er fra Norge. Efter to sommerferier på Bornholm var han forelsket i øen. Han flyttede til i 2004 med sin familie. Rune Schytte har sit eget produktionsselskab, og han laver dokumentarfilm.

Forældre håber på mindre "ævlebævle" med Aula

Fra i dag kunne forældre til folkeskolebørn for første gang logge ind på den nye digitale kontaktbog, Aula.
Aulaen er åbnet for forældre, børn og lærere. Den digitale platform Aula erstatter fra i dag det gamle Skoleintra, som i længere tid har været udskældt for at have alt for meget overflødig information. Det er noget, som skal væk i det nye system.

- Vi skal have begrænset mængden af informationer, der ligger og flyder på Aula, sådan så det ikke bliver ævlebævle, siger Kennet Larsen, der er far til to og formand for skolebestyrelsen på Paradisbakkeskolen.

Og hvis mængden af informationer skal begrænses, så har både skole og forældre et ansvar, når vi spørger Thomas Garfunk, der både er far til to på Søndermarksskolen, men også er lærer på Aavangsskolen.

- Jeg tænker, at skolen laver en strategi for, hvad der skal kommunikeres ud, men jeg tænker også, at forældrene indbyrdes tænker over, hvem det er, man skriver til, så man ikke sender en masse mails ud til alle forældre, siger Thomas Garfunk.

Ifølge både Thomas Garfunk og Kennet Larsen havde Skoleintra samtidig alt for mange funktioner, som man ikke vidste, hvad man skulle bruge til. Derfor er det også tiltrængt med et nyt overskueligt system, som er lettere at tilgå.

- Jeg tænker, at Aula er meget brugervenlig og meget oversigtsvenlig i forhold til det, man skal bruge den til, siger Thomas Garfunk.

Og ved første øjekast ligner det umiddelbart en god løsning ifølge Kennet Larsen.

- Jeg var inde og kigge på det til morgen, og jeg synes, at PC-løsningen kører rigtig godt. App'en er lidt mere bøvlet, men det kan det samme, som det gamle kunne. Det gamle kunne bare rigtig mange ting, som man ikke brugte til noget. Som ny bruger, så er Aula meget lettere at gå til, siger Kennet Larsen.

I første omgang er det de danske folkeskoler, der benytter sig af Aula, men fra næste år er det planen, at kommunale daginstitutioner også skal bruge det nye system.

Aktuelle programmer på Play