Næste udsendelse: 15:50 Sprogblomster (G)

TV i dag

 • 14:50Fangstgaranti Greatest (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dette program viser vi højdepunkter fra de første 3 sæsoner.
 • 15:50Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 16:30Helt ærligt - hvem spiser hvad? (9) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 17:0017Nyheder
 • 17:04Vejret i morgen
 • 17:05Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 17:50Rejsen til Sagalandet 4:17 (G)TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg og møllernissen Humle, der fortæller Oskar om dengang han rejste til Sagalandet for at finde regnbueblomsten, ligesom nissepigen Camille nu er rejst til Sagalandet. Baldrian var kommet til 1000 års skoven. Nissepigen Camille er også kommet til 1000 års skoven.
 • 18:0018Nyheder
 • 18:04Vejret i morgen (G)
 • 18:05Livet på landet - Juletræer og julestue (G)Livet på landet er igen taget på besøg på Knuthenlund, der så småt er gået i gang med juleforberedelserne. Juletræerne, der skal sælges, er mærket op, godsejer Susanne Hovmand-Simonsen skal godkende årets juleplatte og julestuen i gårdbutikken skal planlægges. Produceret i år 2015.
 • 18:35Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 19:00Helt ærligt - hvem drikker og ryger mest? (10) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 19:20Rejsen til Sagalandet 5:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian var i Krystaldalen. Nissepigen Camille er kommet til 1000 års skoven.
 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45KulturkavalkadeKulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 21:15Vejret i morgen (G)
 • 21:20Drømmejobbet - Teknisk isolatørTeknisk hvad-for-noget? Theis Kulmbach var ét stort spørsmålstegn, da jobcenteret foreslog ham en uddannelse til teknisk isolatør. Han tog chancen og er i dag på rette hylde i et fag, der hverken er så ensformigt eller støvet, som mange tror.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

KB-medlem kritiserer ny hjemmepleje

Kirstine van Sabben fra Bornholmerlisten vil tage den nye hjemmeplejestruktur op i Kommunalbestyrelsen. Ændringen har slået fejl, skriver hun på Facebook.
"Så konklusionen fra formanden er tilsyneladende, at det nok skal gå. Vi skal bare give det mere tid, så forsvinder problemerne.."

Sådan starter kommunalbestyrelses medlem for Bornholmerlisten, Kirstine van Sabben, et opråb på Facebook. Et opråb, der kritiserer den nye struktur i hjemmeplejen. I opslaget skriver hun, at strukturen har fejlet, og hun vil have folk til at melde ind med forslag, så der kan blive gjort noget.

Hjemmeplejen blev ændret tilbage i juni. Det gjorde man for blandt andet at skabe højere trivsel hos medarbejderne. Helt fra start har omstruktureringen givet udfordringer. Det er ikke alle, der har været tilfredse. Men tidligere på ugen meddelte formanden for kommunens Social- og sundhedsudvalg, Bjarne Hartung Kirkegaard fra Kristendemokraterne, at man - selvom man stadig bruger mange penge på vikarer og sygefraværet er steget - ser en bedring. Man skal give det mere tid. Og den melding fik altså Kirstine van Sabben til tasterne.

- Selvfølgelig skal ting have lov til at blive rullet i gang. Men det er ikke mit indtryk, at det har gjort den store forskel. Det kan man jo se på det fortsat meget høje sygefravær, så der har det jo i hvert fald ikke haft nogen effekt, siger hun som grund til, hvorfor hun delte sin kritik på Facebook.

Hun fortæller, at hun vil tage emnet op i Kommunalbestyrelsen, så der for alvor kan blive gjort noget. Og det er altså strukturen, der igen skal ændres, hvis det står til hende.

- Jeg håber, vi kan få en seriøs snak i kommunalbestyrelsen. Ikke kun i udvalget på området, men i hele kommunalbestyrelsen. På sigt håber jeg, at man vil være med til at lave om på den her struktur, at man vil indse, at det fungerer ikke, sådan som det er i dag. Vi bliver nødt til at lave en anden løsning, siger Kirstine van Sabben.

Bjarne Hartung Kirkegaard afviser kritikken. Han fortæller, at han nu kun høre om enkelte tilfælde, hvor medarbejdere i Hjemmeplejen er så uenige, som Kirstine van Sabben antyder, og de tilfælde bliver der ifølge ham taget hånd om.

Selve udmeldingen om, at emnet skal tages op et skridt højere end Social- og sundhedsudvalget, hilser han velkommen.

- Ethvert kommunalbestyrelsesmedlem har til enhver tid ret til at tage sager op, som man ønsker behandlet i kommunalbestyrelsen. Den ret vil jeg ikke tage fra nogen kommunalbestyrelsesmedlemmer. Men jeg kan fortælle, at vi arbejder konstruktivt og godt med det, så jeg er fuld af fortrøstning og ser med sindsro frem til, hvis der er nogen, der vil tage den op, så kan vi fint gøre det.

Aktuelle programmer på Play