Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:30Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 21:30Arkitektur'en - om renoveringDette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 23:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
 • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
 • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

KB- møde: 23 plus 5 punkter på dagsordenen

Kommunalbestyrelsen på Bornholm samles klokken 18 til det månedlige møde. Der er 23 punkter på dagsordenen plus fem lukkede punkter.
Det er svært på forhånd at se, hvilke punkter på kommunalbestyrelsens dagsorden, der i aften kan få mødet til at trække ud. Men det kan være ganske uforudsigeligt.

Der er dog en enkelt varm kartoffel på dagsordenen, og det er etableringen af et nyt varmeværk i Rønne. Og dog - dagsordenpunktet er ikke relatret til den aktuelle strid mellem Bornholms Energi og Forsyning og Rønne Vand og Varme, men dagsordenpunktet kan måske alligevel give nogen anledning til at tilkendegive deres holdning i konflikten.

Eller ser dagsordenen ud som følger:

åbent 1 Fraværende og bemærkninger til dagsorden
åbent 2 Sygeorlov og indkaldelse af stedfortræder
åbent 3 Forslag til plandokumenter for museumscenter ved Rø
åbent 4 Status på ansøgning om etablering af et nyt varmeværk i Rønne
åbent 5 Ansøgning til landsplandirektiv om sommerhusområder
åbent 6 Ansøgning til landsplandirektiv om udviklingsområder i kystnærhedszonen
åbent 7 Erhvervspolitik
åbent 8 Status på kulturaftale 2019
åbent 9 Kulturaftale 2020
åbent 10 Fordeling af tilskud til idrætsråd i 2020 og frem
åbent 11 WannaSport – drift af portal 2020-2022 samt markedsføring
åbent 12 Anlægsregnskab for renovering af Gudhjem Svømmehal
åbent 13 Folkemødet - revideret partnerskabsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Foreningen Folkemødet
åbent 14 Målinger af radonværdier i udvalgte dele af bygningsmassen i BRK
åbent 15 Forslag til tillæg til spildevandsplan - Smallesund
åbent 16 Anlægsbevilling til salg af landbrugsjord ved Splitsgårdsvej, Klemensker
åbent 17 Anlægsbevilling til salg af landbrugsjord ved Kildesgårdsvej 28B, Allinge samt Smedegårdsvejen 3A, Nexø
åbent 18 Anlægsbevilling til salg af ejendommen Ravnsgade 1, Aakirkeby
åbent 19 Likviditetsoversigter pr. 31. oktober 2019
åbent 20 Udpegning af medlemmer af § 17 stk.4-udvalg om klima og bæredygtighed
åbent 21 Beboerklagenævnet - ny formandssuppleant
åbent 22 Huslejenævnet - ny formandssuppleant
åbent 23 Orientering fra formanden
lukket 101 Lukket punkt: salg af ejendom
lukket 102 Lukket punkt. Anlæg
lukket 103 Lukket punkt. Anlæg
lukket 104 Lukket punkt. Anlæg
lukket 105 Lukket punkt: Indkøb

Billedet er fra et tidligere møde i år.

Aktuelle programmer på Play