Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:30Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 21:30Arkitektur'en - om renoveringDette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 23:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
 • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
 • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

Beboer: - Parkeringsforbud er nærmest chikane

Fra 9. december er det forbudt at parkere sin bil på vejene ved Campus Bornholm i særlige tidsrum. Det skal løse trafikale udfordringer. Men ikke alle tror på den løsning.
Allan Kjeldsen bor på Smallesund i Rønne. Det er en af de veje, der fra 9. december bliver underlagt et parkeringsforbud på nogle tidspunkter. Han kan som beboer få lov til at parkere sin bil på vejen med en p-licens til 500 kroner. Han kalder det en chikane.

- Hvis jeg får gæster til frokost, må de ikke holde udenfor matriklen, for det er ulovlig parkering. Det har jo ikke noget med trafiksikkerheden at gøre. For mig er det en form for chikane for beboerne i området. Det løser ikke parkeringsproblemerne, siger han.

Han har sendt en klage til kommunen efter det er blevet meldt ud, at kommunens Natur- og miljøudvalg har besluttet, at der fra 9. december skal være et parkeringsforbud i området omkring Campus i hverdage fra 9.30 til 14.

Forbuddet laver man for at løse de trafikale udfordringer, der er kommet i området, efter man har taget Campus Bornholm i brug. Men Allan Kjeldsen er langt fra tilfreds med den løsning. Han mener, at de eneste, der kommer til at bøde for, at der ikke er lavet nok parkeringspladser på Campus, er beboerne.

- De beboere, der bor i området. Det er da ikke os, der skal betale for parkeringstilladelsen. Hvorfor er det beboeren, der skal betale, så må det da være brugerne af Campus, siger han.

Kan ikke kræve parkering på offentlig vej
Men spørger man formanden i Natur- og miljøudvalget kommer der ikke en ændring foreløbigt. Det her er den løsning, der er.

- Jeg vil sige, at 500 kroner om året for en parkeringslicens. Det synes jeg faktisk er en rimelig betaling, og jeg skulle også hilse at sige, at det ikke dækker vores udgifter til at administrere den ordning, siger formand Leif Olsen(SF) og fortsætter:

- Man har faktisk ikke krav på at kunne parkere på offentlig vej. Vi har adskillige steder på Bornholm, hvor man ikke kan parkere udenfor sit hus på offentlig vej.

Udover parkeringsforbud i hverdage fra 9.30 til 14, kommer der også en hastighedsbegrænsning på 40 km/t i området.

Aktuelle programmer på Play


I nat kl. 00 - 06 regnbyger_fuld_nat 1.3 mm rain Fra sydvest 4 m/s
I morgen kl. 06 - 12 regnbyger_fuld_dag 7.8 mm rain Fra sydvest 9 m/s
I morgen kl. 12 - 18 regnbyger_fuld_dag 4.4 mm rain Fra sydvest 9 m/s
I morgen kl. 18 - 24 halvskyet_nat 0.8 mm rain Fra sydvest 8 m/s