Næste udsendelse: 20:58 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 20:30Bornholm knokler - Kunstmuseet (G)Der er næsten altid ganske roligt og stille på Bornholms Kunstmuseum i Rø, men der er faktisk ganske meget knokleri i blandt og med kunsten. Der er både klargøring, lampeskift og en ganske tung skulptur på programmet.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 21:30Arkitektur'en - om renoveringDette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 23:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 23:30Arkitektur'en - om renovering (G)Dette afsnit foregår i Flensborg, hvor vi skal se, hvordan arkitekter arbejder med renovering af gamle, fredede bygninger.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
 • 01:00Silles Hus - julehygge og æbleflæsk (G)Julen nærmer sig og i Silles Hus har stemningen indfundet sig. Over bålet bliver der lavet æbleflæsk. Til den søde tand er der chokolade med topping og vi får et bud på, hvordan en gren kan blive til en smuk knagerække.
 • 01:30Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
 • 02:00Månedens foredrag - Kim Mortensen (G)Tidligere formand i Bornholms Cycle Club Kim Mortensen fortæller om cykelsportens historie og udvikling på Bornholm.
 • 02:40Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 03:00Bornholm knokler - Falck (G)Falck er en hæderkronet gammel virksomhed, som igennem tiden har hjulpet danskere i nød. I dette program besøger vi Falck-stationen i Rønne, hvor vi tager med ud på de bornholmske veje for at hjælpe billister i nød. Der er dog også tid til at kigge forbi de nye ambulancer, som er med til at redde bornholmske liv.
 • 03:30Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.
 • 04:00Vild Med Dyr - Sæler, haj (G)Gråsælen Tulle er kun et halvt år men allerede ligeså stor som de voksne spættede sæler hun er sammen med i Kattegatcentret. Nu har hun fået selskab af en noget mindre unge for hunsælen Liv er nemlig blevet mor. Og så skal vi også tilse en syg sandtigerhaj.
 • 04:30Nationalpark Thy (33:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Morten Sander (G)

DEMO hjælper unges projekter på vej

Foreningen Folkemødet starter fra januar projektværkstedet DEMO op. Det skal hjælpe unge i alderen 16-30 år med at realisere projekter, de går og tumler med.
Frokostpausen på Campus Bornholm startede i dag med høj musik og gratis juice til de studerende. Folkene bag det nye projektværksted, DEMO, var nemlig forbi for at gøre opmærksom på, at unge i alderen 16-30 år fra næste år har mulighed for at realisere de projekter, man måske har i støbeskeen.

DEMO er et fællesskab under Foreningen Folkemødet, og det er støttet af Tuborgfondet.

- Det her handler om det samfund, vi lever i, og demokratiet og Folkemødet hænger uløseligt sammen, og derfor hænger det også uløseligt sammen, at vi har en ambition om at sikre den næste generation af demokratisk dannede borgere, siger Mads Akselbo Holm, der er direktør i Foreningen Folkemødet.

En af ambassadørerne fra DEMO er Aslak Gärtner, der for fire år siden startede Cirkus i Soldalen op. Han fortæller, at han dengang godt kunne have brugt et projektværksted som DEMO, der starter op til januar.

- Det havde givet os mulighed for at købe de rigtige ting og ikke være så bange for at investere i lyd, lys, skruer og normale byggematerialer. Det ville have hjulpet os med at opbygge vores organisation og få koordineret vores frivillige og alt muligt andet, siger Aslak Gärtner.

Selvom tilmeldingen først startede i dag, har DEMO allerede modtaget en tilmelding. Det er fra Nicoline Astrid Fritzen, der til daglig studerer på STX på Campus Bornholm. Derudover har hun startet projektet "Frivillig Ung" op, og ligesom Aslak Gärtner, synes hun, det er rart at kunne få hjælp til at bygge organisationen op.

- Vi har haft lidt problemer med at få det (Frivillig Ung red.) i gang, og så synes jeg, at man altid kan gøre ens projekt bedre. Så kan man også høre lidt fra andre vinkler, så jeg synes, det er utroligt spændende, at have et forum, hvor man kan arbejde på sit projekt, siger Nicoline Astrid Fritzen.

Og det er vigtigt at skabe de helt rette rammer, så man kan få projekter ført ud i livet. Derudover giver det en anden form for læring, fortæller uddannelsesleder ved DEMO, Amy Jean Hamilton.

- Det er vigtigt at skabe nogle læringsrum, som har mere fokus på 'hands on'-læring. At skabe og gøre det, man studerer eller undersøger, til virkelighed, siger Amy Jean Hamilton.

DEMO har opstart den 25. januar, og derefter kører det i ugerne 7, 10, 13 og 16, og det er uden for skoletiden.

Aktuelle programmer på Play